Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Nemecku sa zrútilo lietadlo. Zomreli všetci cestujúci
Zdielať na

V Nemecku sa zrútilo lietadlo. Zomreli všetci cestujúci

TRIER / Malé dopravné lietadlo, ktoré letelo z Veľkej Británie do Nemecka, malo nehodu. Lietadlo, ktoré odlietalo z letiska Shoreham v západnom Sussexe, narazilo do skládky v blízkosti nemeckého mesta Trier. Podľa informácií, ktoré zverejnila polícia, na palube mali byť dvaja piloti a dvaja cestujúci. Všetci pasažieri mali po havárii zomrieť. Informáciu priniesol britský denník Daily Mail.

Štyria ľudia dnes zomreli, keď ich lietadlo letiace z Veľkej Británie narazilo do stĺpu elektrickej energie v hustej hmle. Nehoda sa stala v meste Foehren 15 kilometrov od mesta Trier. Dvojmotorové lietadlo USA Jet začalo po náraze horieť, píše Daily Mail.

Podľa hovorcu letisku v meste Trier, všetci zosnulí boli Nemci. "Počas nehody boli na palube dvaja podnikatelia a dvaja piloti," potvrdil Stephan Kristus z miestnej civilnej obrany. Keďže lietadlo narazilo do stĺpu vysokého napätia, dodávka elektriny do okolitých miest bola prerušená. Podľa miestnych médií, dvojmotorové tryskové lietadlo s americkou registráciou, vzbĺkol po náraze a horel asi 90 minút. Potom sa ho hasičom podarilo uhasiť.

"Nikto na palube lietadla nemal šancu prežiť," povel nemecký policajný hovorca. Krídlo lietadla po nehode sa ešte niekoľko hodín po nehode dotýkalo stĺpu elektrického vedenia. Po uhasení požiaru, vyšetrovatelia miesto nehody uzavreli. Nemecká polícia zatiaľ nezverejnila mená obetí.

Tragédia v Rusku

Nedávno sa V Rusku zrútilo pri meste Kazaň lietadlo Boeing 737. Pri nehode zahynulo 50 ľudí. Oznámilo to ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie, ktoré citovali viaceré zahraničné agentúry.

Pri nehode zahynulo všetkých 44 cestujúcich a šesť členov z posádky. Medzi cestujúcimi bol aj syn prezidenta Tatarskej republiky. Podľa ministerstva lietadlo prevádzkované regionálnymi aerolinkami Tatarstan letelo do hlavného mesta Tatarstanu z Moskvy. Pri druhom pokuse o pristátie okolo 19:25 miestneho času, teda 16:25 SEČ, stroj podľa svedka rýchlo stratil výšku, havaroval a explodoval. V oblasti bol v túto dobu silný vietor a zamračené, teploty se pohybovali nad nulou. Viac TU.

Správu priebežne aktualizujeme o podrobnosti.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy