Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Rusku sa zrútil Boeing 737, 50 mŕtvych
Zdielať na

V Rusku sa zrútil Boeing 737, 50 mŕtvych

MOSKVA / V Rusku sa zrútilo pri meste Kazaň lietadlo Boeing 737. Pri nehode zahynulo 50 ľudí. Oznámilo to ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie, ktoré citovali viaceré zahraničné agentúry.

Stroj stratil výšku

V centrálnom Rusku sa pri pokuse o pristávanie pri meste Kazaň zrútilo lietadlo Boeing 737 letiace na vnútroštátnej linke. Pri nehode zahynulo všetkých 44 cestujúcich a šesť členov z posádky.

Medzi cestujúcimi bol aj syn prezidenta Tatarskej republiky. Informuje o tom agentúra s odvolaním na správu ruského ministerstva pre mimoriadne situácie. Príčiny nešťastia sa vyšetrujú.

Podľa ministerstva lietadlo prevádzkované regionálnymi aerolinkami Tatarstan letelo do hlavného mesta Tatarstanu z Moskvy. Pri druhom pokuse o pristátie okolo 19:25 miestneho času, teda 16:25 SEČ, stroj podľa svedka rýchlo stratil výšku, havaroval a explodoval. V oblasti bol v túto dobu silný vietor a zamračené, teploty se pohybovali nad nulou.

Mohlo ísť aj o technické zlyhanie

Letisko bolo podľa agentúry DPA po nehode zatvorené. Na mieste nehody bolo 135 záchranárov a 35 pracovníkov s ťažkou technikou. Ruský prezident Vladimir Putin poslal sústrasť príbuzným obetí a nariadil zostavenie vládnej komisie, ktorá má vyšetriť príčiny nehody.

Šéf vyšetrovacieho výboru Vladimir Markin uviedol, že príčin nehody môže byť niekoľko. Môže to byť technické zlyhanie, chyba pilota či zlé poveternostné podmienky. Piloti vraj boli skúsení.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy