Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
AUTENTICKÉ VIDEO. Pasažieri utekali z horiaceho lietadla
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO. Pasažieri utekali z horiaceho lietadla

MONTREAL / Ľudia v panike vybiehali na pristávaciu dráhu, šmýkali sa po núdzových nafukovačkách a snažili sa ujsť hustému dymu. Stúpal priamo z motora lietadla Marockej kráľovskej leteckej spoločnosti. Stroj núdzovo pristál na letisku v kanadskom Montreali. Na jeho palube sa viezlo približne 250 ľudí.

V plameňoch

Dramatické video zachytilo cestujúcich, ktorý utekajú z horiaceho lietadla. Požiar vypukol v zadnej časti lietadla. Lietadlom sa šíril nebezpečný hustý dym. Posádka a cestujúci sa snažili dostať čo najrýchlejšie do bezpečia. Väčšina z nich sa dostala z lietadla pomocou núdzovej nafukovacej šmýkačky, ktorú má každé lietadlo k dispozícii. Stalo sa tak potom, čo vypukol požiar na neďalekom batožinovom páse nakladače a dym zaplnil kabínu lietadla.

Zranení

Na palube lietadla Marockej kráľovskej leteckej spoločnosti, ktoré letelo z Casablanky, bolo v čase požiaru asi 250 cestujúcich. Päť z nich sa zranilo pri úniku po šmykľavke a museli ich hospitalizovať v nemocnici. Kanadská rada pre bezpečnosť a dopravný vyšetrovatelia skúmajú príčinu požiaru a či boli dodržané evakuačné postupy.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy