Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Airbus havaroval na letisku v Bratislave a už tam zostal...
Zdielať na

Airbus havaroval na letisku v Bratislave a už tam zostal...

BRATISLAVA / Na bratislavskom letisku havarovalo lietadlo. Takáto správa pred desiatimi mesiacmi obletela Slovensko. Miliónový havarovaný Airbus tam však stále stojí - a vidno ho zďaleka. Je preto otázne, či z lietadla nezostane chátrajúci vrak, ako to už párkrát stalo v zahraničí, ale aj u nás.

Airbus je neprehliadnuteľný

Už viac ako 10 mesiacov je odstavený Airbus vedľa pristávacej plochy bratislavského letiska. Za ten čas z neho zmizlo logo kuriérskej spoločnosti, ako aj identifikačné znaky lietadla.

Po incidente, po ktorom ostalo lietadlo nosom zapichnuté pri pristávacej ploche lietadlo odstavili, tak, aby nezaberalo dráhu. Napriek tomu je tento Airbus neprehliadnuteľný. Nie len pre poľnohospodárov na neďalekom poli, ale všetkých, čo po diaľničnom obchvate smerujú do hlavného mesta.

Z lietadla sa stane trenažér

"Vyšetrovanie je v záverečnej fáze. Momentálne sa spracuvávajú oficiálne dokumenty,"  informuje hovorca MDVRR SR Martin Kóňa. Lietadlo už nevlastní kuriérska firma. Chýba mu označenie, zistiť komu patrí, sa tak prakticky nedá. Ľudia, ktorí sa naň denne pozerajú sa však pýtajú, či sa z neho nestane jeden schátraný vrak. Tak ako vo svete.

Alebo malé lietadlo na jednom z Karibských ostrovov. Pristálo v soľnom jazere a stalo sa atrakciou. Alebo ďalšie  havarované lietadlá. Chátrajú v rôznych kútoch sveta. Každé má svoj viac či menej tragický príbeh. Preto sa tak neraz stali inšpiráciou pre umeleckých fotografov.

Napriek tomu, že toto lietadlo už zrejme nikam neodletí, chátrať rozhodne nebude. Záujem oň má samotné letisko. Podľa informácií TV JOJ chce práve získaním Airbusu do vlastníctva vykryť straty za takmer ročné parkovanie tohto lietadla. Stane sa z neho trenažér.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy