Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Veliteľstvo námorníctva USA pod paľbou, najmenej 7 mŕtvi
Zdielať na

Veliteľstvo námorníctva USA pod paľbou, najmenej 7 mŕtvi

WASHINGTON / Sme pod paľbou. Aj tak by sa dal interpretovať odkaz, ktorú na sociálnu sieť zavesilo velenie amerického námorníctva. Správu o streľbe v jeho okolí prevzali aj spravodajské stanice CNN či BBC News.

Aktuálne: V budove vojenského námorníctva vo Washingtone zaútočili traja strelci, uviedol server The Washington Times. Jeden je údajne mŕtvy, ďalší dvaja sú na úteku.

Na mieste majú byť najmenej sedem mŕtvych a osem zranených. Tvrdia to miestni novinári, podľa ktorých zatiaľ nie je jasné, či je medzi mŕtvymi aj strelec. Kvôli pátracím vrtuľníkom, ktoré krúžia nad armádnou budovou, zastavilo neďaleké Reaganovo letisko odlety.

"Môžme potvrdiť, že Federálny letecký úrad zastavil odlety lietadiel z Reaganovho letiska pre prebiehajúci incident v budove námorníctva vo Washingtone," informoval hovorca letiska Chris Paolino. 

Vypálil minimálne tri strely

K incidentu došlo po ôsmej ráno miestneho času. "Na velenie námorníctva vypálili minimálne tri strely," informuje televízia CNN. A to bez uvedenia ďalších podrobností.

Strelec sa zabarikádoval v miestnosti

Hovorca polície uviedol, že strelec sa zabarikádoval v miestnosti neďaleko miesta, kde zasiahol nemenovaného policajta. Ešte predtým údajne strieľal na ďalších troch ľudí, uviedol The Washington Post s odvolaním sa na políciu. Všetci postrelení majú byť v kritickom stave.

Denník USA Today tvrdí, že strelec má viac zbraní. Americké vojenské námorníctvo uviedlo, že zaznamenalo v budove tri výstrely v budove, kde pracuje približne 3 000 ľudí. Polícia všetkých vyzvala, aby sa ukryli vo svojich kanceláriách a neopúšťali ich. 

Zisťujeme podrobnosti, správu budeme aktualizovať!

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.


SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy