Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Štvornásobný vrah Dahlgren spĺňa podmienky na vydanie do ČR
Zdielať na

Štvornásobný vrah Dahlgren spĺňa podmienky na vydanie do ČR

ALEXANDRIA / Americký súd vo štvrtok rozhodol, že boli splnené podmienky pre vydanie Kevina Dahlgrena do Českej republiky. Obhajoba má týždeň na odvolanie.

Existuje dôvodné podozrenie, že je vrahom

Povedal to hovorca českého ministerstva zahraničí. Súd v Alexandrii v štáte Virginia podľa Českej televízie dospel k záveru, že existuje dôvodné podozrenie, že Dahlgren je štvornásobným vrahom.

Obeťami vraždy sa stali zjavne v noci zo stredy na štvrtok manželia a ich dvaja takmer dospelí synovia. Odohrala sa v ich rodinnom dome v Zatloukalově ulici v Brne-Ivanovicích. Dahlgren bol ich vzdialený príbuzný. Do Brna prišiel začiatkom mája. K činu podľa Hrdličku použil rôzne zbrane, vynechal ale strelnú zbraň.

Zabil svojich blízkych

Svedkovia hovoria o tom, že Američan usmrtil blízkych, u ktorých asi dva týždne býval, nožom. Potom vraj ich telá odniesol do garáže, zabalil do textilií a všetko zapálil. Polícia sa ale zatiaľ k tomu nevyjadrila. Mladík potom odišiel na letisko do Viedne. Nevie sa však, či taxíkom, vlakom alebo autobusom. Z rakúskeho hlavného mesta potom odletel do Washingtonu.

V dobe, kedy už sedel v lietadle a pripájal sa na sociálne siete, kriminalisti zistili, kde sa nachádza. Informácie ale nezverejnili, aby ho nevarovali. Kontaktovali americkú políciu i posádku lietadla. Američan bol obvinený v ČR za štvornásobnú vraždu a ihneď bol vydaný medzinárodný zatykač.

Záznam z tlačovej konferencii, ktorá sa konala krátko po spáchaní tohto ohavného činu, si môžete pozrieť v reportáži.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy