Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pohreb 4-člennej rodiny z Brna. Lúčili sa hudbou
Zdielať na

Pohreb 4-člennej rodiny z Brna. Lúčili sa hudbou

BRNO / Predovšetkým hudbou sa príbuzní a priatelia rozlúčili so 4-člennou rodinou, zavraždenou v Brne, časti Ivanovice. Účastníci smútočného obradu naplnili kostol svätého Vavrinca v Řečkoviciach.

Pred omšou zaznel aj Bob Dylan

Dianie vo vnútri prenášali reproduktory, taktiež aj pred kostol, kde sa zhromaždili ďalšie desiatky ľudí. Z vraždy manželskej dvojice a dvoch synov podozrieva polícia Američana Kevina Dahlgrena. Teraz je v zámorí vo väzbe. Česko požiada o jeho vydanie k trestnému stíhaniu.

"Teraz sú slová málo. To, čo naozaj boli, dokáže vyjadriť len hudba, ktorú toľko milovali," povedala v sobotu pozostalým smútočná hovorkyňa. Pred omšou tak zazneli melódie od Boba Dylana, Johna Lennona či Raya Charlesa.

Štyri rakvy utvorili kríž

Prítomných dojala nahrávka skladby Desert Rose od Stinga v podaní skupiny Ukulele Orchestra ako Brno, v ktorom pôsobili dvaja zo zavraždených. "Bolesť je to nielen pre nás, ale každého, kto mal to veľké šťastie a poznal rodinu osobne," uviedla kapela na svojom profile na hudobnom serveri. Pieseň Desert Rose kapela nahrala nedávno, jeden zavraždený v nej spieval, druhý hral sólový part.

Smútočnú omšu slúžil řečkovický farár Jacek Kruczek. Štyri rakvy utvorili kríž uprostred kostola a postupne ich zaplavili kvetiny. Okolie chrámu strážili strážnici.

Požiada o prepustenie na kauciu

Dahlgren je príbuzným zavraždených. Približne dva týždne pred udalosťou u nich býval. Usmrtil ich údajne nožom, potom tela odniesol do garáže a zapálil. Potom odišiel do Viedne, odkiaľ odletel do USA. Po prílete na washingtonské Dullesovo letisko bol zatknutý a z rozhodnutia súdu uväznený.

Americkí prokurátori budú žiadať, aby Dahlgren zostal vo väzbe do doby, než české úrady dopravia do USA žiadosť o jeho vydanie. Na prípravu žiadosti má česká strana 60 dní. Dahlgrenov americký advokát naznačil, že podá žiadosť o prepustenie na kauciu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy