Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Polícia pátra po Američanovi. Mal zavraždiť 4 ľudí
Zdielať na

Polícia pátra po Američanovi. Mal zavraždiť 4 ľudí

BRNO / V brnenskej časti Ivanovice boli v noci zo stredy na štvrtok zavraždení štyria ľudia. Z činu kriminalisti podozrievajú 20-ročného Kevina Dahlgrena z Kalifornie. Polícia po ňom pátra, je nebezpečný a zrejme aj ozbrojený.

Ponúkal výuku angličtiny

Američan žil v Brne, kde ponúkal výuku anglického jazyka, krátko. Jeho obeťami sa mala stať rodina. Manželský pár a ich dvaja synovia. Obete majú Dahlgrena na svojich profiloch na sieti Facebook medzi priateľmi. Hovorí sa aj o tom, že bol ich príbuzným.

Podľa agentúry ČTK boli dvaja z mŕtvych členmi hudobného zoskupenia Ukulele Orchestra ako Brno. Vražda sa stala v rodinnom dome jedného z nich na Zatloukalovej ulici. Celý deň v dome pracovali kriminalisti a policajní špecialisti.

"Bohužiaľ naši kolegovia sú medzi obeťami. Preto rušíme na najbližšie dni všetky vystúpenia," uviedol spevák orchestru Karel Heřman. Potvrdil taktiež to, že ďalšia z obetí je žena, učiteľka.

Hasiči boli v noci zo stredy na štvrtok k požiaru rodinného domu Ivanoviciach. "Skutočne sme mali výjazd, na ktorom vzniklo podozrenie, že došlo k násilnému trestnému činu. Okamžite sme kontaktovali políciu. K záležitosti sa po dohode s ňou nebudeme vyjadrovať," uviedol pre agentúru ČTK hovorca hasičov Jaroslav Mikoška.

Zapálil po zabití svoje obete?

Aký bol motív činu a prečo v dome vypukol požiar, zatiaľ nikto nevie. Špekuluje sa o tom, že Američan svoje obete po zabití zapálil. Na dome nie sú viditeľné škody po požiari. Podľa niektorých úvah trpí cudzinec, narodený v kalifornskom Palo Alto, psychickou chorobou. Má prechádzať zložitou krízou vlastnej identity.

Kriminalisti dôrazne žiadajú ľudí, aby sa muža v žiadnom prípade nepokúšali zadržať. ide o nebezpečného muža, ktorý je pravdepodobne ozbrojený.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Polícia ČR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy