Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Neuveriteľné! V dome majú 100 000 včiel
Zdielať na

Neuveriteľné! V dome majú 100 000 včiel

FLORIDA / Bez včiel by skolaboval celý ekosystém našej planéty a údajne by všade vznikla step a potom púšť. Ak sa však tento dôležitý hmyz nasťahujete do obytného domu, nie je to pre majiteľov nič príjemné. Jedna rodina už roky bojuje so 100-tisícovým rojom, ktorý v stenách ich domu našiel ideálne podmienky na život.

Máme tu kráľovnú, robotnice...

Sprej proti hmyzu a špeciálna pena na odplašenie včiel je nevyhnutnou súčasťou domácnosti Donny Reynoldsovej. Steny jej domu v južnej časti Floridy sa stali domovom pre 100 tisíc včiel. Chemické prípravky pomôžu vždy len na chvíľku.

Časom sa včely opäť odvážia zo steny vyliezť. "Máme tu kráľovnú, robotnice aj trúdy. Všetci sa nám ukázali," hovorí majiteľka domu Donna Reynolds. "Dovnútra sa dostalo 10, možno 20 včiel, lietali okolo nás a bodali,“ tvrdí syn Robert.

Diery v stene

Po rokoch bojovania so bzučiacím hmyzom rodina pochopila, že to bez pomoci odborníka nezvládne. Daňou za bezpečný domov je však veľký zásah do ich príbytku. "Náš plán je vyvŕtať diery do steny a nájsť ich úľ. Potom ho vybrať a včely zneškodniť,“ informuje včelár Willie Sklaroff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy