Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Desivé podozrenie! V Česku poleptali kyselinou mladú Slovenku (25)!
Zdielať na

Desivé podozrenie! V Česku poleptali kyselinou mladú Slovenku (25)!

PLZEŇ / Policajti v Plzni pátrajú po mužovi, ktorý v pondelok ráno polial 25-ročnú ženu neznámou látkou, pravdepodobne kyselinou. Mladá žena skončila v plzenskej nemocnici a jej stav je kritický. Podľa českých médií by mohla pochádzať zo Slovenska.

Stav ženy je kritický

"Jej stav je veľmi kritický. Utrpela život ohrozujúce poranenia a to v oblasti tváre, horných a čiastočne aj dolných končatín," uviedla hovorkyňa miestnej nemocnice Gabriela Levorová.

Podľa hovorcu záchranky Václava Ondru veľmi významne pomohli ľudia, ktorí poskytovali žene prvú pomoc bezprostredne po zasiahnutí látkou. "Dá sa povedať, že jej zachránili život a to vďaka oplachovaniu poleptaných častí," uviedol.

Polícia po mužovi pátra

Pokiaľ by kyselina pôsobila dlhšiu dobu, dostala by sa do kože, svalov a postupne ďalej do tela. "Podľa prvotných informácií z miesta činu zatiaľ neznámy páchateľ pristúpil k žene a vylial na ňu neznámu tekutinu, pravdepodobne kyselinu," uviedla policajná hovorkyňa Jana Tomková.

Policajti po mužovi pátrajú a vyšetrujú všetky okolnosti prípadu. Objavila sa aj verzia, že mladá žena pochádza zo Slovenska. Píše o tom napríklad český denník Blesk. Odvoláva sa aj na skutočnosť, že auto dievčiny malo evidenčné čísla z okresu Čadca. Policajti ale hovoria, že by nemalo ísť o cudzinku.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy