Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Majiteľ krčmy (53) chcel skončiť so životom. Vypil kyselinu
Zdielať na

Majiteľ krčmy (53) chcel skončiť so životom. Vypil kyselinu

PRIEVIDZA / Prievidzskí hasiči sa dnes ráno ponáhľali na jedno z najväčších sídlisk v meste. Mierili do krčmy, kde sa snažil svoj život ukončiť jej majiteľ. Rozhodol sa otráviť.

Napísal dva listy na rozlúčku

53-ročný muž skončil v nemocnici potom, ako vypil kyselinu chlórovodíkovú. Marián vlastnil krčmu v centre sídliska. Tu do rána aj prespal. Napísal dva listy na rozlúčku a rozhodol sa, že skoncuje zo životom.

Do rúk vzal dve fľašky kyseliny chlórovodíkovej a jednu z nich vypil. Zvyšok porozlieval po zemi. "Našli sa dve fľaše kyseliny, jedna bola prázdna, druhá dopoly, boli to litrovky," komentuje veliteľ zásahu Patrik Vanek.

Bude mať trvalé následky

Vzápätí pravdepodobne svoj čin oľutoval a zavolal si záchranku. V budove ho našli policajti, ktorým povedal, že ho bolí brucho, lebo vypil kyselinu. Okamžite ho previezli do bojnickej nemocnice. "Mohlo byť ohrozené aj naše zdravie, museli sme zasahovať v prístrojoch. Kyselina bola porozlievaná aj po zemi, bola tam vysoká koncentrácia," pokračuje Vanek. 

Jeho stav je kritický a bojuje o život. Hasiči priestor, v ktorom rozlial kyselinu uzavreli a museli ho dôkladne vyvetrať. "Je v kritickom stave, na oddelení OAIM, je v opatere našich lekárov. Pokiaľ prežije, bude mať trvalé následky," informuje riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Belanský. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy