Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Banditku v burke spoločnosť odsúdila, urobila by to znova
Zdielať na

Banditku v burke spoločnosť odsúdila, urobila by to znova

SAN DIEGO / Zlodejka, ktorá túžila po perfektnom maskovaní si pohnevala celú moslimskú komunitu. Rozhodla sa totiž vykradnúť banku v tradičnom ženskom moslimskom odeve, v burke. Polícia páchateľku chytila a žena je za mrežami. Okrem trestného činu, za ktorý bude pykať ju teraz odsudzujú aj náboženské skupiny.

Kradla pre syna

Hoci fotografia z bezpečnostnej kamery v banke ukazuje zlodejku zreteľne, pre burku jej vidieť len oči. Pod moslimským odevom je skrytá Elysia Roizová ktorá od pracovníčky pod hrozbou napísanou na lístku požadovala hotovosť.

Keď ju dostala, ušla, avšak nie ďaleko, keď pracovníčka spustila alarm. "Nie som zlodejka, nekradnem. Bola som v skutočne zlej situácii, mám syna, ktorý potrebuje špeciálnu starostlivosť. Viete na čo som pri tom myslela? Urobím to, pretože nemám inú možnosť," hovorí Elysia.

Burka banditka, ako ju nazvali kalifornské médiá však mala dosť možností pri výbere maskovania. "Nikto by nemal používať náboženské symboly, či odevy na to, aby v nich spáchal trestný čin," uviedol Hanif Mohebi z Americko-islamskej rady.

Urobila by to znova

Práve preto, že burka okrem očí zahaľuje kompletne celé telo, bola zakázaná vo Francúzsku. Tamojšia polícia sa obávala teroristických útokov. Pod odev sa totiž dajú skryť zbrane aj výbušniny. Aj to je dôvod prečo obžalovanú a jej výpoveď spoza mreží považujú za ignorantskú. "Nechcem byť neúctivá. Myslím si však, že existuje veľa spôsobov ako vyjadriť príslušnosť k náboženstvu," hovorí zlodejka.

Roizová si uvedomuje, že vyvolala škandál a má na krku trestný čin. Tvrdí však, že by to pre pomoc svojmu synovi urobila znovu. Zastáva tiež názor, že burka do spoločnosti  vôbec nepatrí.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy