Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zlodejka v obchode ukradla peňaženku, použila aj kartu
Zdielať na

Zlodejka v obchode ukradla peňaženku, použila aj kartu

NOVÉ ZÁMKY / Novozámockí policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri stotožnení ženy v stredných rokoch a dieťaťa, ktoré ju sprevádzalo. Žena v nestráženej chvíli pripravila jednu z nakupujúcich o viac ako 300 eur. A nebolo to údajne po prvý krát.

Spoločnosť jej robil chlapec

Bezpečnostné kamery zachytili ženu stredného veku nielen pri vchádzaní do obchodu, ale aj pri "nákupe". Ako vidieť na ďalších záberoch, evidentne ju a jej 10 až 12 ročného spoločníka  nezaujímalo rozvoniavajúce pečivo. Bezočivo natiahla ruku a snažila sa vybrať peňaženku z tašky zavesenej na nákupnom vozíku. 

Aj keď sa jej to na prvý pokus nevydarilo, nenechala sa znechutiť, počkala, kým sa zákazníčka otočí k pečivu a opäť šmátrala v cudzej taške. Chlapec ju medzitým kryl svojim telom. S ukradnutou peňaženkou sa potom dvojica vyparila, akoby sa nič nestalo.

Vybrali jej z karty peniaze

Majiteľka ukradnutej peňaženky stratu zistila až pri pokladni. Ďalší šok ju čakal, keď sa vrátila domov. "Zlodejom sa podarilo vybrať z bankomatu ďalšiu finančnú hotovosť," uviedla hovorkyňa nitrianskych policajtov Renára Čuháková.

V peňaženke okrem 200 eur bola totiž aj bankomatová karta, zrejme aj s PIN kódom. A tak si v jedinom obchode nakradla 330 eur. Žena s chlapcom údajne podobným spôsobom kradla už aj v iných regiónoch Slovenska. "Polícia už v tomto prípade vedie trestné stíhanie pre trestný čin krádeže a neoprávneného používania cudzieho platobného prostriedku," dodala Čuháková. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy