Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Attila (25) zabil Helenu (90). Znásilnil ju pre 2 eurá
Zdielať na

Attila (25) zabil Helenu (90). Znásilnil ju pre 2 eurá

MICHALOVCE / 25-ročný mladík, ktorý brutálnym spôsobom zabil 90-ročnú dôchodkyňu, sa v piatok popoludní postavil pred sudcu. Atila sa údajne ku všetkému priznal. Zo súdu vyšiel, akoby sa ho to vôbec netýkalo, dokonca mu bolo do smiechu.

K ohavnému činu malo dôjsť ešte v pondelok večer. Zakrvavenú dôchodkyňu našli až na druhý deň krátko pred obedom. Jej zranenia však boli natoľko vážne, že v nemocnici zomrela. "Ona sama bývala, našli ju naše koordinátorky a oni videli, že sú otvorené dvere," hovorí starosta obce Karol Molnár.

Znásilnil ju pre 2 eurá, ukradol aj pračku

Podľa najnovších zistení násilník dôchodkyňu surovo zbil a údajne aj znásilnil pre 2 eurá. Pani Helena mu ich vraj nechcela dať a tak na ňu mladík brutálnym spôsobom zaútočil. "Viacnásobnými útokmi jej spôsobil doposiaľ nešpecifikované poranenia na hlave, horných a dolných končatinách, pohlavných orgánoch, na následky ktorých zomrela," uviedol hovorca krajskej prokuratúry v Košiciach František Šenkýr,.

Po ohavnom čine ešte mladík stihol ukradnúť dôchodkyni aj práčku. No a zrejme to priviedlo policajtov na stopu. "Polícii sa ešte v ten večer podarilo zadržať osobu podozrivú zo spáchania tohto skutku," uviedla hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová.

Hrozí mu 20 - 25 rokov za mrežami

V piatok bol mladík predvedený pred sudcu. Na kameru nám síce povedal, že svoj čin ľutuje, no podľa výrazu na jeho tvári neprejavil nad tým čo spáchal ani štipku ľútosti. Sedemkrát súdne trestaného Attilu poslal sudca rovno do väzby aj z obáv, žeby sa mohol skrývať alebo naďalej pokračovať v trestnej činnosti. Dosiaľ bol obvinený zo zločinu lúpeže a porušovania domovej slobody.

Policajná hovorkyňa Jana Mésarová uviedla, že ak sa znaleckým dokazovaním potvrdia znaky násilia na pohlavných orgánoch, zrejme sa rozšíri trestné stíhanie aj za zločin znásilnenia. 25-ročnému Attilovi hrozí 20 až 25 rokov za mrežami.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy