Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Tíndžerka (13) rozsekala kamarátku. Dôvod? Bola krajšia
Zdielať na

Tíndžerka (13) rozsekala kamarátku. Dôvod? Bola krajšia

PEKING / Trinásťročné čínske dievča uznal súd vinným z vraždy a rozsekania tela svojej spolužiačky a kamarátky, na ktorú údajne žiarlila, pretože bola krajšia a obľúbenejšia než ona. Informovala o tom miestna tlač.

Obe boli výborné študentky

Podľa denníku China Daily dievča identifikované len svojím rodným menom Čchin zabila svoju kamarátku Čchou v minulom roku v provincii Kuang-si na juhu Číny. Obe chodili do šiestej triedy základnej školy v okrese Nan-tan. 

Dievčatá mali byť dobré kamarátky, ale postupom času Čchin čím ďalej tým viac žiarlila na to, že je Čchou krajšia a v triede obľúbenejšia. Čchou si tak isto neodpustila poznámy na adresu Čchininho výzoru a váhy.

"Obe mali dobré známky. Čchin ale chýbalo sebavedomie. Nie je škaredá, len trošku bacuľatá. Čchou bola vysoká a štíhla," povedala riaditeľka školy.

Čchin sa sa kamarátku nahnevala

K zločinu došlo v apríli 2012, keď sa dievčatá pozerali na televíziu v dome Čchininých rodičov. Čchin sa sa kamarátku nahnevala a udrela ju stoličkou. Zo strachu, že na ňu bude žalovať, použila niekoľko ďalších predmetov vrátane fľašky a noža, aby ju zabila. Potom jej odrezala hlavu a paže, ktorá vopchala do igelitových tašiek, neskôr umyla všetky stopy krvi na mieste činu.

V nápravnovýchovnom zariadení musí teraz stráviť tri roky, zatiaľ čo jej rodičia musia rodine obeti vyplatiť nemalé odškodné.

Len nedávno sa podobný prípad stal aj na Slovensku, v obci Žakovce, keď 45-ročný Ján odrezal o 10 rokov staršej družke hlavu. Viac vo videu.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy