Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Americký recept na slovenský problém! Mapa agresívnych psov
Zdielať na

Americký recept na slovenský problém! Mapa agresívnych psov

BRATISLAVA,LOS ANGELES / Útoky psov na ľudí sa množia a aj napriek tragickým dôsledkom, na Slovensku stále nikto za ne nenesie zodpovednosť. Ani poslanci sa totiž nevedia dohodnúť na podobe zákona, ktorý by to vyriešil. Problém však netrápi len nás. So zaujímavým nápadom prišli v USA. Vytvorili mapu, ktorá lokalizuje agresívne psy.

Ročne evidujú 5 miliónov uhryznutí

Situáciu na Slovensku by mohol vyriešiť systém, ktorý zavádzajú v niektorých mestách USA. Na webovej stránke polície si môžu obyvatelia pozrieť mapu, ktorá lokalizuje nebezpečných psov v ich okolí.

"Každoročne máme v Spojených štátoch nahlásených viac ako 5 miliónov uhryznutí, alebo psích útokov. Mapa vám pomôže a ukáže, kde sú útočné psy, alebo na vás číha nebezpečenstvo," informuje doktorka v Los Angeles Diana Lithgow.

Slováci takúto mapu nepripravujú

To, ktoré psy a na ako dlho budú na mape zaznamenané, určuje súd. Napríklad sučka "PORTER SUE"  bola označená za nebezpečnú pre agresívne správanie prvého stupňa. Na stránke bude evidovaná do 20. januára 2015.

Hoci by nám táto mapa v bezpečnosti zrejme pomohla, psíčkari o nej môžu len snívať. "Takúto mapu nepripravujeme," informuje hovorkyňa policajného zboru Zuzana Gulová.

Aktuálne sa však na Slovensku žiadne preventívne opatrenia nepripravujú. S najväčšou pravdepodobnosť prídu opäť do popredia po ďalšom útoku.

Téme sa venuje reportér Maroš Kočan. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje reportérka Mária Ölvedyová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy