Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dieťa (3.mes) utýrali na smrť. Aby zakryli stopy, ohrievali ho
Zdielať na

Dieťa (3.mes) utýrali na smrť. Aby zakryli stopy, ohrievali ho

LODŽ / V Poľsku vlastní rodičia utýrali na smrť iba trojmesačnú Nadiu. S jej mŕtvym telíčkom potom doma žili ešte niekoľko dní. A čo je úplne neuveriteľné, predtým ako privolali záchranárov, dieťatko niekoľko hodín ohrievali prenosným ohrievačom, aby za sebou zakryli stopy.

Dieťa utišoval bitkou

Mladý manželský pár privolal záchranárov k iba trojmesačnému dievčatku, ktoré údajne z ničoho nič prestalo dýchať. Na miesto okamžite prišiel lekár z blízkej nemocnice. Ten ale už len konštatoval smrť dieťaťa. Keďže si záchranári všimli početné zranenia na tele 3-mesačného dieťaťa, kontaktovali políciu. Tá oboch rodičov zadržala. 

"Počas vypočúvania sa otec priznal. Tvrdil, že keď prišiel unavený domov z práce, tak sa stávalo, že dieťa plakalo a on ho nevedel utíšiť - tak používal bitku," informuje prokurátor Krzystof Kopalnia. Malé bábätko malo rozsiahle zranenia hlavičky, krvácanie do mozgu a 6 zlomených rebier. Dieťa podľa polície pri takýchto zraneniach umieralo veľmi pomaly.

Umierala niekoľko desiatok hodín

"Súdna pitva ukázala, že malá Nadia mohla umierať niekoľko hodín, dokonca niekoľko desiatok hodín. Nechcem si ani len predstaviť tú bolesť, ktorú muselo to dieťa zažiť," tvrdí hovorca poľskej polície Mariuzs Ciarka.

Šokujúce pritom je, že rodičia žili s mŕtvym telom dieťaťa doma niekoľko dní. Až potom privolali pomoc. Rodičia malého dievčatka sa ale pokúsili oklamať aj záchranárov o čase smrti, niekoľko hodín predtým ho totiž ohrievali prenosným ohrievačom.

Oboch rodičov už prokurátor obvinil z prečinu úmyselnej vraždy dieťaťa za čo im hrozí trest odňatia slobody až na 25 rokov, alebo doživotie.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy