Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Streľba na Times Square. Policajti zasiahli dve ženy (54,35)
Zdielať na

Streľba na Times Square. Policajti zasiahli dve ženy (54,35)

NEW YORK / Namiesto páchateľa zasiahli policajné guľky dve nevinné ženy. Nočná streľba sa odohrala priamo v srdci New Yorku, na známej ulici Times Square. Na mieste sa okamžite strhla panika.

Muž (35) pobehoval pomedzi autá

Polícia začala páliť po mužovi, ktorý pobehoval v hustej premávke. "Ten chlapík chodil sem a tam akoby sa stratil. Bol dosť veľký. Jeden z policajtov sa ho snažil dostať zo stredu premávky," hovorí svedok streľby John Gilliland. 

Podľa polície podozrivý akoby chcel, aby ho zasiahlo auto. Údajne začali strieľať až potom, ako na jedného zo strážnikov vytiahol zbraň. V skutočnosti však žiadnu nemal. "V jednom momente si siahol do vrecka a vytiahol ruku. Namieril ju na policajta a simuloval streľbu," hovorí Ray Kelly. 

Strážcovia zákona nečakali a spustili paľbu. Tá zasiahla dve ženy. 54-ročnú guľka zasiahla do pravého kolena, 35-ročná žena má zranené pozadie. Obe sú však mimo ohrozenia života. Jednu z nich v noci z nemocnice prepustili.

Sedel už 13-krát

Páchateľa (35), ktorého identifikovali ako Glena Broadnaxa nakoniec ochromili paralyzérom a previezli do nemocnice. Lekári potvrdili, že bol silno rozrušený. Prokurátor už chystá proti nemu obvinenia.

Malo by ich byť hneď niekoľko - prechovávanie drog, všeobecné ohrozenie, útok na verejného činiteľa a ďalšie. Jeho kriminálna minulosť je bohatá, podľa záznamov sedel už 13-krát.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy