Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO. Masaker na križovatke! Kamión usmrtil 22 ľudí
Zdielať na

VIDEO. Masaker na križovatke! Kamión usmrtil 22 ľudí

PINETOWN / Len sekunda ho delila od smrti. Vodič osobného auta sa práve chystal vojsť na križovatku, keď priamo pred jeho očami nákladné auto sprava vpálilo v obrovskej rýchlosti na cestu a zmietlo z nej štyri plné taxíky a ďalšie auto! 22 ľudí zomrelo, minimálne 30 sa zranilo. Lekári ostali zhrození scénou fatálnej zrážky.

UPOZORNENIE: Nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých a mladistvých!

Cestujúcich vyhodilo rovno pod nákladiak

K zrážke s fatálnymi následkami došlo v mestečku Pinetown, neďaleko juhoafrického Durbanu. Na hlavnej križovatke počas dopravnej špičky údajne nákladnému autu prestali fungovať brzdy a tak v obrovskej rýchlosti prešiel na červenú a doslova zmietol z cesty taxikárske minibusy a ďalšie auto. Celú hrôzu sa podarilo zachytiť aj jednému z vodičov, ktorého len sekunda delila od toho, aby skončil pod kolesami nákladiaka.

Podľa svedkov nehody boli zrážky také silné, že cestujúcich z vozidiel vyhadzovalo rovno na cestu - a pod nákladiak. Pôvodné správy hovorili o 27 obetiach masakra, neskôr sa číslo znížilo na 22 - 19 ľudia zomreli priamo na mieste nehody, ďalší traja podľahli zraneniam v nemocnici.

Svedok nehodu nakrútil

"Bol som akurát pre ženu do práce a objednávali sme si jedlo domov. Keď sme sa rozprávali, prišli sme na cestu M13 a zazreli sme len záblesk svetiel nákladiaku. Ostal som v šoku, nechcelo sa mi veriť, že nie som jedným z tých áut pod nákladiakom," komentoval vodič pre The Daily Mail, jeden zo svedkov hroznej scény.

Lekári prosili o pomoc

Hasiči priamo na mieste museli vyslobodzovať uväznených zranených aj mŕtvych z vrakov áut kliešťami. Lekári ostali šokovaní, keď na scénu dorazili, zastavovali svedkov aj okolostojacich, ktorých prosili, aby im pridržiavali infúzie pri zranených a pomáhali im.

Juhoafrická záchranná služba Netcare 911 uviedla, že vodič 18-kolesovího kamióna zrejme neubrzdil pred semaforom. Ďalších 7 ľudí sa zranilo kriticky, 8 vážne a 11 zranení bolo ľahšieho rázu. Vodiča po nehode zadržala polícia. Čelí obvineniu z vraždy a nedbanlivej jazdy. Smrteľné nehody na juhoafrických cestách sú pomerne časté a podľa správy z tohto týždňa si denne vyžiadajú okolo 38 mŕtvych.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

liveleak.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy