Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO. Zrážka 130 áut si vyžiadala 180 zranených
Zdielať na

VIDEO. Zrážka 130 áut si vyžiadala 180 zranených

LONDÝN / Najmenej 180 ľudí utrpelo zranenia pri hromadnej zrážke 130 áut, ktorá sa uskutočnila vo štvrtok. Osem ľudí sa zranilo vážne. Nehoda sa stala na moste spájajúcom pevninu v grófstve Kent v juhovýchodnom Anglicku s ostrovom Sheppy.

Domino efekt

Pri masovej havárii áut s dominovým efektom, ku ktorej došlo ráno o 07:15 za hustej hmly, však nezahynul ani jeden človek, uviedla polícia. Piatich účastníkov nehody vyslobodzovali z áut záchranári. Príčina nehody nebola bezprostredne známa. "Išli napriek hmle ako idioti," povedal jeden z účastníkov nehody.

Zlá viditeľnosť?

"K prvej zrážke došlo pri zjazde z mosta smerom na Sittingbourne a ďalší vodiči neubrzdili, pričom havarované autá dosahovali až ku Queenborough," povedal poslanec Gordon Henderson. Práve on pred časom vyjadril obavy v súvislosti s osvetlením mosta. 

Štvorprúdový most, spájajúci ostrov Sheppey s pevninou, otvorili v roku 2006. Meria 1,25 kilometra a v najvyššom bode sa týči do výšky 35 metrov. Premávku cez most vo štvrtok po havárii zastavili v oboch smeroch na celý deň.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy