Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragická havária! V Ladcoch sa utopil rybár (†47)
Zdielať na

Tragická havária! V Ladcoch sa utopil rybár (†47)

LADCE / Miesto pokojnej rybačky obrovská tragédia. 47-ročný Milan z Podhoria pri Ladcoch si len pred vyše rokom pochoval dcérku, ktorá sa zadusila pri epileptickom záchvate. Muž chcel zrejme stráviť deň na rybačke, no jeho auto sa ocitlo v Kočkovskom kanáli vodnej elektrárne Ladce...

Nebezpečné miesto na ryby

Podľa informácií Ľubo Trautenberga sa vodič snažil na niekoľkokrát vyjsť strmý svah. Keď mu to nešlo, zrejme dupol na plyn a to sa mu stalo osudným. Jeho auto zabralo a muž s ním skončil v kanáli. "Ľudia tu chodia na ryby a je to tu, bohužiaľ, nebezpečné. On sa zrejme pokúšal vyjsť, nabral rýchlosť a vbehol do tej vody. Je to taká tragédia na takúto peknú nedeľu," potvrdil aj miestny obyvateľ.

Hasiči nevedeli auto lokalizovať

Vodiča si všimol ďalší mladý rybár, ktorý okamžite privolal pomoc. 47-ročný Milan bojoval o život. Auto Mitsubishi Pajero však napokon kleslo na dno aj s vodičom. Plánovaná rybačka neďaleko elektrárne v Ladcoch sa tak skončila tragicky.

Z potopeného auta sa muža podarilo vyloviť až hasičom a potápačom z Trenčína. Tí najskôr nevedeli lokalizovať vozidlo, potápači napokon auto našli a za volantom aj sediaceho Milana. Ten strávil pod vodou viac ako hodinu. Niet sa čo čudovať, že privolaný lekár už len konštatoval smrť.

Pred rokom pochoval dcéru...

Milan pritom býval hneď vedľa miesta nešťastia. Na ryby sem chodil podľa miestnych pravidelne. Ostali preto v šoku. Muž len pred rokom pochoval svoju dcérku, teraz si smrť našla aj jeho. "Presťahoval sa do Podhoria. Bol to veľmi dobrý a pracovitý občan, ktorý sa skutočne snažil každému pomôcť," komentoval starosta obce Ján Prekop.

Hasiči sa snažili vytiahnuť vrak vozidla z vody, do vody pritom neunikli žiadne prevádzkové kvapaliny, informovala Zuzana Farkasová z Prezídia hasičského a záchranného zboru. Presné okolnosti tragédie vyšetruje polícia, bola nariadená súdna pitva.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy