Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia na trati. Muž (†62) vstúpil pred prichádzajúci vlak
Zdielať na

Tragédia na trati. Muž (†62) vstúpil pred prichádzajúci vlak

ŽIAR NAD HRONOM / Železničnú stanicu v Žiari nad Hronom úplne ochromila ďalšia ľudská tragédia. Desiatky cestujúcich uviazli na peróne a meškali do práce, alebo školy. 62-ročný muž skočil priamo pod prichádzajúci vlak.

Smrť na koľajniciach

Starší muž zrejme využil ranný chaos na vlakovej stanici. Ku koľajniciam sa totiž dostal nepozorovane. Nikto si ho nevšimol ani ho nezastavil. Zareagovať nestihol už ani rušňovodič.

"Muž mal vstúpiť priamo pred prichádzajúci vlak," uviedla hovorkyňa Krajského policajného zboru Banská Bystrica Petra Vašková. "Pravdepodobne sa jedná o o samovraždu," dodala Daniela Detersová z komunikačného odboru Železníc Slovenskej republiky.

Rušňovodiča vystriedali

Telo zostalo zakliesnené pod vlakovou súpravou. Pomoc záchranárov už bola zbytočná. Rýchlik sa však zo stanice nemohol pohnúť. Ľudia postávali vonku dlhé minúty, kým policajti pustili vlak späť na trať. Podľa informácií železníc, nehoda spôsobila meškanie vlaku 68 minút.

Polícia už pozná totožnosť mŕtveho. Ide o vysokoškolsky vzdelaného muža. Čo bolo presnou príčinou jeho hrozného činu však stále známe nie je. Rušňovodič, ktorý všetko videl z kabíny, už ďalej v jazde nepokračoval. Vystriedať ho musel jeho kolega. "V takýchto prípadoch je rušňovodič po vykonaní dychovej skúšky vystriedaný iným rušňovodičom," uviedla Daniela Detersová. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Najčítanejšie správy