Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO. Policajt zachránil na diaľnici jeleňovi život
Zdielať na
Zahraničie

VIDEO. Policajt zachránil na diaľnici jeleňovi život

MISSOURI / O tom, že aj divoké majestátne zviera, potrebuje občas ruku človeka, sa presvedčili náhodne okolidúci policajti. Na smrť vyplašenú jelenicu stretli na ceste. Bola vraj úplne dezorientovaná a preto mohla byť nebezpečná, ale predstavte si, že policajti vystrašené zviera skrotili jediným ľudským pohľadom.

Vystrašená jelenica

Bezmocnú jelenicu vystrašila búrka. Splašené zviera sa v panike dostalo z lesa na cestu, kde v šoku nedokázalo ani stáť na nohách. Aj keď políciu nemal kto zavolať, osud to zariadil tak že išla práve okolo. "Keď som prišiel k jelenici, telo zvieraťa sa celé triaslo," hovorí seržant Steven Sandusky. Aj napriek strachu, že im vydesené zviera ublíži, rozhodli sa mu pomôcť. Správanie samičky ich však veľmi prekvapilo.

Dôvera

"Nič iné jej nezostávalo, len mi veriť. Prišiel som k nej a povedal som tak poďme. A ona išla vedľa mňa ako pes," dodáva seržant z Missouri.

Seržant kráčal s jelenicou desiatky metrov, kým sa mu podarilo dostať zviera mimo cesty do bezpečia. Zviera svojho záchrancu opustilo a vrátilo sa späť do prírody. "Bol to krásny pocit, pomôcť bezbrannému zvieraťu," dodáva Steven Sandusky.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy