Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Brusel naletel, riešil vymyslenú prestavbu letiska!
Zdielať na

Brusel naletel, riešil vymyslenú prestavbu letiska!

BRUSEL / Riaditeľ bruselského letiska sa nestihol čudovať a neskôr baviť, keď si otvoril list od Európskej komisie. Žiadala ho o doplňujúce informácie o plánovanej výstavbe nových pristávacích a vzletových dráh. Úmysel bruselských úradníkov bol dobrý, len škoda, že sa pri jeho realizácii trochu strápnili.

Žarty na úkor Európskej komisie

Pomerne neznámy belgický portál si každý rok na prvého apríla vymyslí nejaký žartík. "Historku o tom, že letisko Brusel juh bude stavať novú pristávaciu a vzletovú dráhu," hovorí Lenka Ferenčáková, editorka euractiv.sk. 

Tento rok padla minca na druhé bruselské letisko, známe ako juh. Podľa informácií webstránky sa letisko chystá rozrásť. Európska komisia ako kolegiálna ochrankyňa nelenila a napísala belgickej vláde, ktorá potom regionálnym úradom a tí letisku, či by sa nešikla pri výstavbe nejaká pomoc.

Riaditeľ letiska nemal nič v pláne

Riaditeľovi letiska už len sánka padla, keďže nič také nemal v pláne. "Človek pochybuje o vážnosti, s ktorou niektorí predstavitelia zodpovední za spisy pristupujú k práci," hovorí riaditeľ letiska Charleroi Jean-Jacques Clocquet.

Vtipne teraz vyznie ako Európska komisia, tak aj belgická vláda a úrady. Webstránka si dala v článku pozor. "Boli tam vlastne ako keby také poistky, kedy ktorýkoľvek čitateľ vrátane úradníkov mohol zistiť, že to nie je také kosher," hovorí Ferenčáková.

Tajná letisková komisia

V texte sa totiž písalo o tajnej letiskovej komisii, ktorej členovia pijú len špeciálnu vodu z kúpeľov a vždy sa stretávajú v jednej rybej reštaurácii. Najviac sa z celej situácie vytešuje práve pomerne neznáma webstránka. "Kto povedal, že Pagtour nečítajú vyššie autority, ktoré nám vládnu? A že naša webstránka nie je vplyvná?" píše sa v stanovisku webstránky.

Už len na škodu veci je, že riaditeľ bruselského letiska juh nedotiahol do úspečného konca. Možno by mu pribudla nová pristávacia dráha.

Téme sa ďalej venuje reportér Richard Juriš. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy