Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Skupina mužov znásilnila mladú fotoreportérku (20)!
Zdielať na

Skupina mužov znásilnila mladú fotoreportérku (20)!

DILÍ / Mladú indickú fotoreportérku hromadne znásilnila skupina mužov v Bombaji. Jej kolegu zviazali a zbili. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Kolegu zbili a zviazali

Sotva 20-ročnú fotoreportérku znásilnili počas práce. Mladá žena spolu s kolegom fotili opustenú textilnú továreň na juhu Bombaja. Zastavila ju  skupinka mužov a začali sa jej vyhrážať, že jej vezmú povolenie na fotografovanie. Miesto toho jej kolegu zbili a zviazali. Potom sa bezcitní útočníci vrhli na bezmocnú ženu a hromadne ju znásilnili.

"Prípad budeme vyšetrovať s maximálnym nasadením. Vinníci budú potrestaní," prisľúbil Maharashtra Patil z indického ministerstva vnútra.

Najbezpečnejšie miesto v Indii?

Polícia zatiaľ vinníkov otrasného prípadu nepozná. Zadržala 12 mužov, ktorí sa blízko miesta činu podozrivo správali. Podľa prvotných informácií ide o miestnych drogových dealerov. Prípad šokuje o to viac, že sa odohral v Bombaji - meste považovanom za najbezpečnejšie v Indii.

"Vždy sme boli hrdí na to, že žijeme vo veľmi bezpečnom meste. Ale to, čo sa tu deje v poslednom čase, je pre mňa nepochopiteľné. Čo sa odohráva v mysli ľudí keď sa takto správajú k ženám, k deťom?"
Pýta sa Sonakshi Pandey, obyvateľka Bombaja.

Fotografku prijali do nemocnice v južnej časti mesta. Podľa lekárov je jej stav stabilizovaný. Prípad vyvolal v krajine rozhorčenie nielen na sociálnych sietiach, ale aj v uliciach veľkých miest. Demonštrácií sa s čiernou páskou na ruke zúčastnili aj mnohí novinári.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 17:50.

ISIFA/ilustračná foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy