Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ja som tie študentky neznásilnil, bráni sa Martin (25)
Zdielať na

Ja som tie študentky neznásilnil, bráni sa Martin (25)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Polícia v prípade dvoch znásilnených dievčat (15,17) konečne prelomila mlčanie a poskytla k udalosti oficiálne informácie. Jedného z mladíkov, ktorý má byť do tohto ohavného činu zapletený, už obvinili.

Všetko sa malo udiať v prenajatom byte 24-ročného Martina. Traja mladíci mali dvom stredoškoláčkam - Kristíne (15) a Zuzane (17) - naliať alkohol zmiešaný s drogou a následné ich mali znásilniť. "Tá jedna bola ešte panna... Bola krvavá," hovorí Patrik, priateľ jedného z dievčat.

Jeden z mladíkov už obvinený

Novomestskí kriminalisti po prevalení šokujúceho prípadu zatkli podozrivých mladíkov, ktorí boli v inkriminovanom čase v byte s neplnoletými dievčatami. 25-roční Martin a Roman a 24-ročný Martin strávili dva dni v cele. Jedného z nich už obvinili z trestného činu znásilnenia. "25-ročný muž v jednom z bytov v Novom Meste nad Váhom znásilnil mladistvé dievča," uviedla hovorkyňa KR PZ trenčín Elena Antalová. Martina a Romana polícia pustila zatiaľ na slobodu, no vyhraté ešte nemajú.

Kriminalisti vykonali v prenajatom byte domovú prehliadku a zaistili viacero dôkazových materiálov. Medzi nimi aj zostatky mužského ejakulátu. Teraz čakajú na výsledky skúmania.

"Zatiaľ sa im nepodarilo preukázať trestnú zodpovednosť a boli prepustení zo zadržania. Všetky zaistené stopy boli zaslané na expertízu do kriminalistického a expertízneho ústavu odbor toxikológie a biológie," dodala Antalová. Už obvinenému 25-ročnému Martinovi hrozí za znásilnenie až 15-ročné väzenie. Vyšetrovanie novomestských kriminalistov však nekončí.

Kristína (15) odišla, Zuzanu (17) našli policajti

Kristína (15) z Humenného sa po otrasnom zážitku sama vrátila na internát. Oveľa horšie na tom bola Zuzana (17) z Bobotu. V zúboženom stave ju našli až policajti. "Dievča bolo dezorientované, bosé, malo rozopnuté nohavice. Na základe jej výpovede, že bola znásilnená, sme vec odovzdali policajnému zboru," uviedol náčelník mestských strážnikov v Novom Meste Marián Ovšák.

15-ročná Kristína sa mala z bytu dostať ako prvá a to až v skorých ranných hodinách. Ihneď volala priateľovi. Všetko sa to začalo tým, že dievčatá nastúpili k mladíkom do auta a odviezli sa na privát. „Tam si dali nejaké poháriky, otvorili nejakú ďalšiu fľašu a že potom boli na balkóne, tam si zapálili. Išli dovnútra, dali si ten pohárik a odvtedy - totálne mimo," opisuje priateľ Kristíny.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy