Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Alicia (2) zjedla drogy, pomýlila si ich s cukríkmi
Zdielať na

Alicia (2) zjedla drogy, pomýlila si ich s cukríkmi

ZABRZA / Pre nezodpovednosť mladej, iba 21-ročnej matky a jej priateľa sa takmer stala obrovská tragédia. Mladík, ktorý bol u mladej ženy na návšteve, nechal v kuchyni na stole položené tabletky amfetamínu. Tie sa tak zapáčili Alici (2), že ich zjedla...

Kým Alicina mama a jej priateľ odišli umyť riad, dieťa našlo na stole položené biele tabletky, ktoré začalo jesť. Išlo ale pravdepodobne o amfetamín, ktorý tam mal podľa polície nechať priateľ ženy.

Dievčatko zjedlo drogy...

To ale iba dvojročné dieťa nevedelo a zrejme si myslelo, že ide o cukríky. "Dievčatko zjedlo zvyšok narkotík. Keď sa muž vrátil z kuchyne a zistil, že dieťa je pod výrazným vplyvom narkotík povedal to matke a zaviezli ho do nemocnice," uviedla Agniezska Zyłka, hovorkyňa polície v Zabroch. 

Políciu o celej udalosti informoval ošetrujúci lekár. Tá okamžite vyrazila do nemocnice kde na mieste zadržala 21-ročnú matku a jej o 3 roky staršieho priateľa. Ten bol ešte pod vplyvom narkotík. Oboch previezli do cely predbežného zadržania.

Malé dievčatko sa momentálne nachádza v nemocnici v Poľskej Zabrzi. Jeho stav je nateraz stabilizovaný. Jej matka tvrdí, že išlo zrejme o nešťastnú náhodu a že s celou udalosťou nemá nič spoločné. O jej druhovi to ale neplatí. "Po vypočutí sme matku dievčatka prepustili na slobodu. Muža sme obvinili z prečinu nelegálneho držania drôg s následkom ohrozenia života dieťa," uviedla hovorkyňa polície.

Prípadom sa bude zaoberať rodinný súd

Celým prípadom sa ale bude zaoberať rodinný súd, ktorý rozhodne o tom, či malú Alicu (2) matke zoberú. "Celý prípad bol odovzdaný rodinnému súdu, ktorý rozhodne o návrhu odobratia malého dieťaťa zo starostlivosti matky," uviedol vo vyhlásení prokurátor v Zabrzi.

Mladému mužovi, ktorý mal v izbe drogy nechať, hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov. Čo sa ale stane s malou Aliciou zatiaľ nie je známe.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy