Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hrozivé podozrenie. Namiesto otca vraždila mŕtva mama
Zdielať na

Hrozivé podozrenie. Namiesto otca vraždila mŕtva mama

HURGHADA, BRATISLAVA / Do Českej republiky v pondelok mali prepraviť telá českých turistiek, ktoré za záhadných okolností zomreli na dovolenke v Egypte. Egyptský lekár vyhlásil, že zrejme zomreli po požití silného jedu, ktorý vypili v nápoji. Podozrivým zostáva otec a manžel obetí. Objavila sa aj hypotéza, podľa ktorej mohla jed podať dcérke jej matka a sama sa následne tiež otráviť.

Muž pas má, ale odísť nemôže

Telá dvoch českých turistiek, ktoré minulý týždeň za nevyjasnených okolností zomreli v egyptskom letovisku Hurghada, by mohli byť už v utorok prevezené do Česka. Uviedlo to české ministerstvo zahraničia. V Egypte i naďalej zostáva ďalší člen postihnutej rodiny - otec respektíve manžel zosnulých.

Miestne úrady mu už vrátili cestovný pas, z krajiny však odísť nesmie. Nebol ale z ničoho obvinený, informuje Černínský palác. Riaditeľ nemocnice v Hurghade Českému rozhlasu povedal, že ženy boli najskôr otrávené silným jedom v nápoji.

Telá prevezú v utorok domov

Podľa hovorkyne ministerstva zahraničia Johany Grohovej, egyptské úrady českému turistovi, ktorý prišiel o manželku a dcéru, vrátili cestovný pas, avšak má zakázané vycestovať z krajiny. Ako dodala, pohybovať po Egypte sa Čech môže. "Nebol obvinený. V súčasnosti je ale jedinou osobou bezprostredne spojovanou s prípadom. Polícia ho potrebuje k ďalšiemu vyšetrovaniu," uviedla Grohová s tým, že práve z týchto dôvodov Čech zatiaľ nemôže odcestovať do ČR.

Telá dvoch mŕtvych Češiek by mohli byť už v utorok dopravené späť do republiky. "Telá sú pripravené na to, aby boli prevezené do Českej republiky. Kde sa v súčasnosti nachádzajú, vám nedokážem povedať. Počas utorka by ale mali byť rakvy zapečetené a pripravené v Káhire a nič by nemalo brániť ich prevozu," povedal David Frous z tlačového odboru ministerstva zahraničia.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy