Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Záhadná smrť Češiek (†36,†8)? Otrava to nebola, hovorí lekár
Zdielať na

Záhadná smrť Češiek (†36,†8)? Otrava to nebola, hovorí lekár

HURGHADA / Smrť dvoch českých turistiek v obľúbenom letovisku Hurghada je naďalej zahalené rúškom tajomstva. Miestny lekár, ktorého privolali k 8-ročnej Kláre a jej mame sa pre televíziu Prima Family vyjadril, že ženy nezomreli na otravu jedlom.

Otrava jedlom? Miestny lekár si myslí, že nie

Ako ďalej dodal, otec rodiny nebol hospitalizovaný kvôli otrave, ale kvôli šoku zo smrti manželky (†36) a dcéry (†8). "Myslíte si, že keby šlo naozaj o otravu jedlom, že by mama a dcéra zomreli v ten istý moment? Bez toho, aby sa sťažovali? Bez akýchkoľvek príznakov? Bez toho, aby si to manžel, ktorý bol s nimi v izbe, všimol?" povedal pre televíziu Prima riaditeľ hotelovej nemocnice Hešam Hamed. 

Na recepcii sa o udalosti dozvedeli až pred štvrtou hodinou ráno. Smrť však nastala medzi 11-ou a polnocou. Posledné jedlo mali údajne ženy v nedeľu večer v hotelovej reštaurácii. Matka šalát, dcéra špagety.

Následne sa im malo urobiť nevoľno. Inde ako v hoteli podľa delegáta sa rodina nestravovala. "Pýtal som sa ho a povedal, že nie," hovorí delegát cestovnej kancelárie Hišan Elkhoudari. Monika (†36) a jej dcéra Klárka (†8) z Karvinej mali zomrieť v noci z pondelka na utorok. Ich otec a manžel Peter bol hospitalizovaný v nemocnici, v stredu ho však prepustili. 

Muža už z nemocnice prepustili

Jeho návrat do Českej republiky však nie je zatiaľ stanovený. Je potrebné, aby sa zdržiaval v letovisku kvôli vyšetrovaniu. Podľa hovorcu cestovnej kancelárie Blue Style Martina Slaného, ho lekári prepustili už v utorok.

Egyptská polícia zatiaľ neoznámila, čo by mohlo byť príčinou úmrtia matky s dcérou. "Polícia našej konzulke neuviedla žiadnu hypotézu o príčine smrti. Viac budeme vedieť, až budú známe výsledky testov a pitvy. To ale môže trvať aj týždne," uviedla hovorkyňa ministerstva zahraničia Johana Grohová.

Zlé recenzie na stravu

Stále sa však špekuluje aj o otrave jedlom. Na internete sa nachádzajú recenzie, ktoré stravu v hoteli Titanic Plaza spochybňujú. "Každá osoba, s ktorou sme sa rozprávali nám potvrdila, že do 24 hodín od príchodu trpeli hnačkami a v posledný deň sme prišli na to, prečo. Po debate s personálom sme zistili, že vedúci šéfkuchár má tak málo peňazí na zásobovanie, že jedlo je opätovne podávané niekoľkokrát. Aj zamestnanci berú lieky, aby neochoreli," píše sa na stránke tripadvisor.co.uk. "Boli sme v tom hoteli v lete 2013. Našli sme špinavý hotel a jedovaté jedlo," píše sa v ďalšej recenzii.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ/facebook

Súvisiace články

Najčítanejšie správy