Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Mŕtve Češky (†36, †8) mali rozleptané žalúdky, tvrdí lekár
Zdielať na

Mŕtve Češky (†36, †8) mali rozleptané žalúdky, tvrdí lekár

HURGHADA / Smrť Moniky a jej dcérky Klárky vraj nebola náhoda. Podľa egyptskej polície môže za ich smrť pravdepodobne manžel a otec Petr, píšu Lidové noviny. Podľa televízie Nova ležali telá na zemi a nie na posteli, ako to pôvodne tvrdil podozrivý.

Žalúdky českých turistiek boli údajne úplne rozleptané kyselinou, mohol to spôsobiť iba silný jed. Českému rozhlasu to povedal šéf štátnej nemocnice v egyptskej Hurghade. Pitva najviac preukázala hnačkové ochorenie. Oficiálne výsledky pitvy ale ešte nie sú známe.

Petr: Ľahol som si k nim na posteľ

Turistiky zomreli v hotelovej izbe v noci z pondelka na utorok. Predtým mala údajne celá rodina zažívacie problémy. Mŕtve telá našiel otec, respektívne manžel, ktorého následne taktiež hospitalizovali a vypumpovali mu žalúdok.

Muž predtým pre Českú televíziu vypovedal, že skutočnosť, že jeho žena a dcéra sú mŕtve, zistil až vo chvíli, keď si k nim ľahol na posteľ. Podľa televízie Nova ale lekár, ktorý do izby prišiel, aby vykonal obhliadku, tvrdí, že ženy ležali na zemi asi pol metra od seba. Naviac sa nachádzali v dosť neprirodzených polohách. Vraj museli dostať niečo silné. 

Pokojne sa šiel naraňajkovať

Lekár taktiež podotkol, že spomínaný muž nemal žiadne príznaky otravy. "Nezvracal, nemal hnačky, ráno dokonca zašiel do hotelovej reštaurácie na raňajky," povedal lekár. Už dávnejšie sa skôr špekulovalo o tom, že utrpel skôr psychický šok a preto ho hospitalizovali. Susedka taktiež počula z vedľajšej izby krik. Muž ale tvrdil, že žena s dcérou šli spať.

Presnú príčinu smrti tak určí až nariadená súdna pitva. Pobyt rodiny sa mal v Hurghade skončiť v pondelok 5. augusta. Podozrivý muž ale z krajiny odcestovať nemôže. Pasy všetkých troch českých občanov zadržiava miestna polícia. "Na 60 % ide o vraždu, za ktorú je zodpovedný otec a manžel," povedala egyptská polícia Lidovým novinám.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy