Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vadí vám plné kúpalisko? Tak sa pozrite na toto...
Zdielať na

Vadí vám plné kúpalisko? Tak sa pozrite na toto...

SČCHUAN / Máte pocit, že na kúpaliskách je hlava na hlave a vy si ani nemáte kam dať maličký uterák nie to ešte deku? Tak to ste ešte nič nevideli. ...alebo nezažili...Pozývame vás na kúpalisko, kde máte problém otočiť sa vo vode. A ak by ste len uvažovali o skoku do vody, pravdepodobne by vás zatkli za pokus o ťažké ublíženie na zdraví.

12 000 ľudí v jednom bazéne! Filmový trik alebo realita? Realita z čínskeho mesta Ščchuan. Horúčavy sú tak neúnosné, že ľudia sa radšej tlačia v bazéne, akoby mali čeliť vriacemu asfaltu a betónu v uliciach.

Kŕdeľ kačíc

"Je tu tak veľa ľudí, že to vyzerá ako kŕdeľ kačíc, nemyslíte?" pýta sa jedna z návštevníčok. Podľa manažérky vnútorného bazénu denná návštevnosť šplhá až 14 000 návštevníkov. Najväčší nápor je pochopiteľne počas voľných dní.

"6 až 8 ľudí dozerá na súrne prípady a okolo bazéna pravidelne chodia traja plavčíci a dávajú pozor. Tým pomáha ešte ďalší tucet ľudí," Wang Tongming, manažérka vodného parku. Vedľa parku je postavená aj klinika, avšak súrne a vážne prípady ohrozenia zdravia tu ešte nemali.

Bazén je spása

Teplota nad 41 stupňami Celzia je neznesiteľná. A toto malé čínske mŕtve more je doslova spásou. Zábavný park totiž využíva slanú vodu nie sladkú a tak majú návštevníci aspoň čiastočne prímorský pocit. O obľúbenosti parku svedčia aj čísla z minulosti. Vlani sem zavítal vyše milión návštevníkov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy