Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vlak smrti. Rušňovodič sa chválil na facebooku rýchlou jazdou
Zdielať na

Vlak smrti. Rušňovodič sa chválil na facebooku rýchlou jazdou

GALÍCIA / Španielsky súd uvalil väzbu na rušňovodiča, ktorý prežil stredajšie vlakové nešťastie v Galícii. Zahynulo pri ňom najmenej 80 ľudí a vyše 140 utrpelo zranenia.

Súd v Galícii nariadil polícii vypočuť 52-ročného Francisca Josého Garzóna, ktorý je v nemocnici s ľahkými zraneniami. Priznal sa, že išiel asi 190-kilometrovou rýchlosťou v úseku, kde je povolená len 80-tka.

Chválil sa na Facebooku

Podľa španielskeho denníka El País sa rušňovodič s 30-ročnými skúsenosťami na sociálnej sieti Facebook chválil, že niekedy ignoroval pravidlá a išiel aj 200-kilometrovou rýchlosťou. Záznam z priemyselnej kamery si môžete pozrieť TU. 

Vo vlaku bolo v čase nešťastia 218 cestujúcich. V nemocnici je podľa denníka El País stále 94 zranených, 35 z nich, vrátane štyroch detí, je v kritickom stave. Medzi zranenými je päť občanov Spojených štátov a jeden Brit.

238 pasažierov vo vlaku

Rýchlovlak Alvia štátnej železničnej spoločnosti Renfe išiel na trase z Madridu do mesta Ferrol na severozápade Španielska. Všetkých jeho 13 vagónov sa vykoľajilo okolo 20:42 SELČ v zákrute neďaleko pútnického miesta Santiago de Compostela. Podľa spoločnosti Renfe prepravoval vlak 238 pasažierov. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy