Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nemala na pohreb, tak muža pochovala v záhrade
Zdielať na

Nemala na pohreb, tak muža pochovala v záhrade

APPLE VALLEY / Ani v Amerike nie je pohreb lacná záležitosť. Istá žena nemala za čo pochovať svojho manžela, a tak ho zakopala priamo v záhrade pri dome. Keď začala prípad riešiť polícia, žene sa rozhodli pomôcť susedia. Okrem peňazí jej zadovážili aj potrebné veci ako napríklad sako do truhly.

Muž bol zakopaný asi dva týždne

V meste, ktoré je len pár hodín vzdialené od Los Angeles, sa o rozruch postarala 59-ročná Kalifornčanka po tom, ako sa polícii dobrovoľne priznala, že vo svojej záhrade zakopala manželovo telo. Ako dôvod uviedla nedostatok peňazí na pohreb.

"V prvý deň tu bolo asi šesť policajných áut, boli tu celý deň. Povedali nám, že sused bol mŕtvy, teda zakopaný dva týždne," hovorí suseda 59-ročnej ženy.

Susedia sa rozhodli žene pomôcť

Telo 63-ročného muža bolo zabalené v plastových vreciach na odpad. Podľa polície smrť nebola spôsobená cudzím zavinením. Keď ľudia v okolí zistili, že suseda musela pochovať nebohého manžela na záhrade, lebo nemala peniaze, ihneď usporiadali finančnú zbierku. "Sme tu na to, aby sme jej pomohli. Asi nemala dosť peňazí," hovorí susedka.

Do dnešného dňa susedia na pohreb vyzbierali viac ako 4 000 amerických dolárov. Polícia prípad stále prešetruje. Zúfalá žena obžalovaná nebola aj napriek tomu, že v Kalifornii sa môže pochovávať len na cintorínoch.

Téme sa venuje reportér Maroš Kočan. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy