Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zúfalá matka: Hrobčeky mojich detí sú inde!
Zdielať na

Zúfalá matka: Hrobčeky mojich detí sú inde!

MICHALOVCE / Na michalovskom cintoríne sa rozpútal zvláštny konflikt. Matka, ktorá tam pred rokmi pochovala svoje deti, tvrdí, že na ich mieste je už pochovaný niekto iný. Správca cintorína to považuje za nemožné. Hrob je vraj v pôvodnom stave.

Správca obvinenia odmieta

Keď prišla matka po dlhšom čase na cintorín, vraj zostala v nemom úžase. Krížik označujúci miesto posledného odpočinku jej detí bol totiž údajne presunutý vedľa.

Pohreb detí sa konal ešte pred 20 rokmi. "Dievča zomrelo v roku 1992 a chlapec o rok neskôr. Tu som ja mala svoj pomník a nemám. Všetko som mala vyplatené," tvrdí matka nebohých detí.

Správca cintorína akékoľvek posunutie hrobu vylučuje. Pieta a úcta k zosnulým je vraj zachovaná za každých okolností. 

Matka trvá na svojom

Obe strany argumentujú dôkazmi. Kým matka má v rukách fotodokumentáciu z čias pohrebu, správca cintorína sa odvoláva na prísnu evidenciu hrobových miest. "Vedieme knihy a teraz už aj rok databáza na internete," obraňuje sa správca cintorína Rudolf Klein.

Podľa správcu cintorína mohli pochybnosti pozostalých vzniknúť z dôvodu obmeny hrobových miest v okolí. Matka však o svojej orientácii v priestore nepochybuje. "My nemáme dôvod na to, aby sme to hrobové miesto zrušili alebo presunuli," uzatvára správca.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy