Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mŕtveho Jána (†63) nechcú nikde pochovať
Zdielať na

Mŕtveho Jána (†63) nechcú nikde pochovať

KOMÁRNO / Šesdesiattriročný muž, ktorý zomrel v komárňanskej nemocnici, vraj leží v márnici už viac ako tri týždne. Rodina tvrdí, že na pohreb nemá peniaze, čaká, že ho pochová mesto, kde mal trvalý pobyt. Zákon však predpisuje, že ho má pochovať mesto, kde zomrel.

Manželka nemá na pohreb peniaze

V chladiacom boxe patológie leží nebožtík už 23. deň. Manželka a jediná dcéra 63-ročného Jána, tvrdia, že nemajú peniaze, žijú len z materskej dcéry. Zať je totiž za mrežami.

"Informatívne sa ohlásili, ale v skutočnosti žiadne kroky nevykonali k tomu, aby bol ten pohreb uskutočnený," potvrdil Alexandre Földes zo spoločnosti Cintoríny Komárno, s.r.o.

Zálohovať pohreb z obecných peňazí však v Hurbanove, kde mal Ján trvalý pobyt, nemienia. "Ona si spravila nejakú predstavu o pohrebe. Myslí si, že mesto má túto jej predstavu splniť, čo nie je ani v zákone podložené, a bohužiaľ myslím si, že ani morálne," povedal viceprimátor Hurbanova Karol Lovász.

"Zo zákona o pohrebníctve vyplýva, že po 96 hodinách od úmrtia by ho malo pochovať mesto, alebo obec, kde došlo k úmrtiu, ale pohadzujú si tento prípad ako horúci zemiak," dodáva Földes. 

Pochovajú ho v Komárne?

Zdá sa, že po viac ako trojtýždňových ťahaniciach, keďže Ján zomrel v komárňanskej nemocnici, nakoniec kremáciu predsa len zaplatí Komárno. Mesto zatiaľ oficiálnu objednávku nedoručilo, dokedy môže telo zostať v chladiacom boxe nie je stanovené.

Nebohému zverolekárovi, po tom, ako si vzal za manželku olašskú Rómku, ukázala chrbát vlastná a po smrti už aj manželkina rodina.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU. 

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy