Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pohreb Carnajeva v Bostone? Ani náhodou, odkazuje starosta
Zdielať na

Pohreb Carnajeva v Bostone? Ani náhodou, odkazuje starosta

BOSTON / Bostonský starosta Thomas Menino si nepraje, aby jeden zo zosnulých páchateľov aprílového bombového útoku na maratón bol v meste pochovaný. Podľa agentúry AP by chcel, aby telo Tamerlana Carnajeva, ktorý zahynul pri prestrelke s políciou, bolo prevezené do Ruska.

Meninuv hovorca uviedol, že starosta pripúšťa, že záležitosť okolo pohrebu je vecou rodiny Carnajevových, ale označil za nevhodné, aby jeho pozostatky boli pochované v meste, kde spáchal hrozný atentát. Telo by sa malo vrátiť podľa neho tam, kde žijú jeho rodičia. Tí po niekoľkoročnom pobyte v USA sú opäť v juhoruskom Dagestane.

Pri útoku na medzinárodný maratón v Bostone zahynuli traja ľudia a viac než 260 sa zranilo. Atentát majú podľa vyšetrovateľov na svedomí bratia Tamerlan a Džochar Carnajevovci, pôvodom z Čečenska. Mladší Džochar bol ťažko zranený a momentálne je vo väzenskej nemocnici. Súd mu vymerať až trest smrti.

V Moskve bol v pondelok na návšteve šéf amerického Úradu pre vyšetrovanie (FBI) Robert Mueller, ktorý jednal so svojimi ruskými partnermi o podrobnostiach vyšetrovania prípadu. FBI v utorok bližšie podrobnosti o jednaní neprezradila. 

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy