Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bostonská polícia obvinila ďalšie tri osoby z bombového útoku
Zdielať na

Bostonská polícia obvinila ďalšie tri osoby z bombového útoku

BOSTON / Americká polícia zadržala ďalších troch ľudí v súvislosti s vyšetrovaním aprílového atentátu na maratón v Bostone. Polícia v stredu informáciu oznámila na svojom oficiálnom twitterovom účte, bez toho aby prezradila podrobnosti k totožnosti podozrivých.

Porušili podmienky pobytu v USA

Podľa agentúry AP právnici dvoch mužov kazašského pôvodu, ktorí sa priatelili s dvojicou, potvrdili, že federálni vyšetrovatelia ich klientov podrobne vypočuli. Azamat Tažajakov a Dias Kadyrbajov sú podozriví z porušenia podmienok pobytu v USA. Úrady zatiaľ neuviedli, či sú vyšetrovaní v súvislosti s bostonským incidentom.

O treťom zadržanom nemenovaný zdroj agentúre Reuters uviedol, že ide o amerického občana. Všetci traja sú údajne vyšetrovani kvôli činnosti po atentátoch z 15. apríla.

Vzorky DNA zobrali aj Tamerlanovej žene

Pri bombových útokoch na medzinárodný maratón v americkom Bostone 15. apríla zahynuli traja ľudia a viac než 260 ich bolo zranených. Americké médiá v poslednej dobe špekulovali, že do plánu bratov mohli byť zasvätené ďalšie osoby. Napríklad podľa americkej televízie NBC odobrali vyšetrovatelia vzorky DNA vdove po Tamerlanovi Carnajevovi. Chceli ich údajne porovnať s ženskou DNA, ktorú vraj našli na úlomku jedného z tlakových hrncov, ktorý atentátnici použili k výrobe bômb.

3 obete 2 mužov

Osemročný chlapček, 29-ročná žena a mladá študentka pôvodom z Číny. To sú ľudia, ktorí prišli o život počas bombového útoku v Bostone. Desiatky ďalších ľudí utrpeli ťažké zranenia. Kovové úlomky v tlakových hrncoch za rozleteli do niekoľkých metrov. Obetiam najviac zasiahli dolné časti tiel.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy