Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Vo Francúzsku sa vykoľajil vlak s 385 cestujúcimi
Zdielať na

Vo Francúzsku sa vykoľajil vlak s 385 cestujúcimi

PARÍŽ / Stovky záchranárov pracujú vo francúzskom Brétigny-sur-Orge ma mieste železničného nešťastia, pri ktorom podľa informácií francúzskeho ministra vnútra Manuela Vallsa prišlo o život najmenej sedem ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia, viacerí ťažké.

Počet obetí zrejme ešte narastie

Podľa Vallsových slov však spomínané údaje nemožno považovať za konečné. Prefekt departmentu Essone Michel Fuzeau hovoril v tejto súvislosti o predbežne šiestich obetiach a 12 zranených, z ktorých sa deviati nachádzajú vo veľmi vážnom stave.

Podľa aktualizovaných informácií rezortu vnútra si nešťastie vyžiadalo šesť životov a 26 zranených.Podľa francúzskej železničnej spoločnosti SNCF sa vo vlaku sa viezlo približne 385 ľudí, informoval na svojej stránke denník Le Parisien.

Na miesto, kde došlo približne o 17.15 h SELČ k vykoľajeniu rýchlika Intercity smerujúceho z Paríža do Limoges, prišiel aj francúzsky prezident Francois Hollande.

Príčiny katastrofy nie sú známe

Štyri z ôsmich vozňov vlakovej súpravy sa vykoľajili a prevrátili na bok na železničnej stanici v Brétigny-sur-Orge v departmente Essone, ležiacej asi 40 kilometrov južne od Paríža. Príčiny katastrofy nie sú ešte známe, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

twitter.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy