Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Smutný návrat z hôr. Na Slovensko privezú telá horolezcov
Zdielať na

Smutný návrat z hôr. Na Slovensko privezú telá horolezcov

BRATISLAVA / Už v piatok popoludní by malo na bratislavskom letisku pristáť lietadlo s pozostatkami slovenských horolezcov Petra Šperka a Antona Dobeša. Pakistanský špeciál totiž postupne do jednotlivých krajín rozváža telá obetí neslávne známeho pakistanského útoku pod horou Nanga Parbat.

Horolezci konečne doma...

Celé Slovensko netrpezlivo očakáva pakistanský špeciál, na ktorého palube sa nachádzajú pozostatky obetí pakistanského útoku islamistických radikálov na horolezeckú výpravu na deviatu najvyššiu horu sveta. Medzi nimi sú aj telá slovenských horolezcov, za ktorými smútia nielen ich rodiny, príbuzní, priatelia.

Telá horolezcov po odovzdaní na bratislavskom letisku by mali putovať do rúk pozostalých, ktorí pre ne už v týchto chvíľach pripravujú posledné rozlúčky.

Čierne zástavy na Slovensku

Čierna zástava už visí od utorňajšieho dňa na budove obecného zastupiteľstva v Uhrovci. Anton Dobeš totiž nebol len skúseným horolezcom, ale aj poslancom v Uhrovci. Jeho manželka a dve dcérky už v utorok na úrade oznámili, že je Dobeš oficiálne medzi potvrdenými obeťami útoku v Pakistane.

"Ja som ho bral ako takého - niečo medzi otcom a starším bratom. Vždy som sa tešil, keď som ho stretol, vždy. Hovoril som si, to je nezmysel, preboha, veď to je Ujec. Ujec zomrie s paličkou v ruke na Gerlachu v takej deväťdesiatke," komentoval zase vzťah s familiárne prezývaným Petrom Šperkom tatranský reportér Jožo Kubáni. Podrobnejšie o slovenských horolezcoch sa môžete dočítať aj TU!

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy