Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hladkanie psa. Takto sa zbavíte stresu z lietania
Zdielať na

Hladkanie psa. Takto sa zbavíte stresu z lietania

LOS ANGELES / Na jednom z najväčších svetových letísk sa pokúšajú znížiť stres ľudí z cestovania. Ľudia, čakajúci na odlet, sa ho môžu zbaviť nezvyčajným spôsobom. Hladkaním psíkov...

Psy robia ľudí šťastnými

Je ich tridsať. Jedinú kvalifikáciu, ktorú títo psíci museli splniť, bola dobrá povaha. Cieľom projektu je znížiť stres ľudí z cestovania na jednom z najvyťaženejších letísk vo svete. "Ako môžete vidieť, robia ľudí šťastných. Je to nová služba pre zákazníkov," uviedla manažérka projektu Heidi Huebner.

Získať si ľudí na svoju stranu bola otázka pár minút.jedna z matiek, ktorá cestovala so svojim dieťaťom neskrývala úsmev na tvári. Jej dieťa prestalo myslieť na letiskový hluk, hlásenia a nepríjemnú klimatizáciu v sekunde, keď zbadala sučku - terapeutku. "Moja dcéra toho psa miluje, je to skvelé," hovorí cestujúca mamička.

Služba funguje na viacerých letiskách

So psami chodia zaškolení dobrovoľníci. Tento pán má skúsenosť s podobnou prácou v nemocnici. "Ona miluje túto robotu a ja sa rád pozerám, ako sa hrá s deťmi. To je výhra pre nás oboch," hovorí dobrovoľník. Tvorcovia tohto programu veria, že bude úspešný a chcú v ňom pokračovať aj v najbližších mesiacoch.

Okrem Los Angeles táto služba funguje aj v neďalekom San José a na Miami. Vďaka pozitívnym reakciám sa možno rozšíri aj na iné letiská. "Verím, že aj medzinárodné letiská tento program zaujme a začnú ho realizovať," tvrdí Huebner.

Projekt psích terapeutov je naozaj netradičný. Američanom sa však podarilo vymyslieť niečo vďaka čomu bolo na letisku zrazu veľa usmievavých ľudí. "Ja som ten typ človeka, ktorý keď sa chytí psa, tak sa zbaví stresu," hovorí jedna z cestujúcich.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy