Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
AMATÉRSKE VIDEO. Sever Talianska zasiahlo tornádo
Zdielať na

AMATÉRSKE VIDEO. Sever Talianska zasiahlo tornádo

MILÁNO / Ďalšie tornádo v priebehu jedného mesiaca prekvapilo obyvateľov severného Talianska. Tentokrát zasiahlo severozápadné predmestie Milána. Zanechalo po sebe obrovské majetkové škody. Jednému z vodičov prechádzajúcemu okolo víru sa ho podarilo nakrútiť...

Tornádo rástlo a rástlo

"Panenka Mária.... Panenka Mária," komentoval vydesený vodič, ktorá práve prechádzal popri obrovskému vzdušnému víru na ceste A4. Tornádo zachytil na amatérsku kameru. Podľa mnohých svedkov sa vír pohyboval veľmi pomaly a tak vytváral dojem, že zem nivočí príliš dlho.

"Trvalo to minimálne štyri alebo päť minút, odkedy sme ho zazreli a prešlo cez nás. Minimálne štyri minúty, kým sme boli schopní vyjsť z budovy, v ktorej sme sa skrývali." "Sklo sa porozbíjalo, nestihli sme ani pozatvárať všetky dvere." "Stále rástlo a rástlo, znelo to ako motor lietadla." Takto popisovali tornádo svedkovia.

Pokrútené plechy, prevrátené vozy

Napokon však na rozdiel od obrovského tornáda zo začiatku mája, ktoré za sebou okrem materiálnych škôd zanechalo aj 11 zranených, podľa lokálnych médií sa nikto nezranil. Po víre však ostali rozvrátené stromy, popadané strechy, zničené autá či pokrútené plechy priemyselných budov. Presné vyčíslenie škôd nie je zatiaľ známe.

Masívne tornáda v Európe nie sú obvyklým javom. V posledných rokoch ich výskyt stále stúpa. Práve Taliani sú v rebríčku krajín, v ktorých hrozia tornáda, na šiestom mieste.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy