Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Chlapec v odpadovej rúre. Zachránil ho plač
Zdielať na

Chlapec v odpadovej rúre. Zachránil ho plač

PEKING / Musel to byť desivý pohľad, keď sa odrazu v toalete objavila drobunká noha malého dieťatka. Obyvatelia domu okamžite privolali záchranárov a hasičov. Ukázalo sa, že dieťatko je uväznené v odpadovej rúre, ale ešte žije. Zachránilo si život plačom.

Vystrašení nájomníci uvideli vo vnútri odpadovej rúry malé chodidlo a zistili, že tam živé novorodeniatko. Na pomoc zavolali hasičov, ale tým sa dieťa nedarilo vytiahnuť. Preto sa rozhodli odrezať celú časť odpadových trubiek.

Ani potom sa z rúry, do ktorej hasiči ledva vsunuli ruku, nepodarilo dieťa dostať von. celú časť odpadu aj s dieťaťom preto previezli do nemocnice, kde záchranári spoločne s lekármi začali rúru kúsok po kúsku odlamovať.

Chlapec mal pupočnú šnúru

Na záberoch, ktoré odvysielala čínska televízia CCTV, je presne vidieť okamžik, kedy ruky v bielych rukaviciach roztiahli kus rúry a odhalili drobnú tváričku novorodenca. K telu malo stále pripevnenú pupočnú šnúru a placentu.

Chlapček je v stabilizovanom stave

Ako upresnila televízia, ktorú citoval spravodajský server CNN, chlapčeka zachránili v sobotu a je v stabilizovanom stave. Nikto sa však k nemu neprihlásil a polícia pátra po jeho rodičoch. Policajti v meste Ťin-chua pre nich nechali odkaz aj na čínskej sociálnej sieti weibo. "Mami vráť sa! Tvoje dieťa je húževnaté a žije. Prosím, ukáž sa mami. Je to tvoje dieťa a malo by sa vrátiť do tvojho náručia."

Čínske médiá častokrát informujú o prípadoch opustených či odložených detí krátko po pôrode. Tento problém je obvykle pripisovaný mladým matkám, ktoré netušia, že sú tehotné.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy