Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Únos, znásilňovanie, pôrod. Takto žili v dome hrôzy...
Zdielať na

Únos, znásilňovanie, pôrod. Takto žili v dome hrôzy...

CLEVELAND / Tri mladé ženy, ktoré boli v pondelok v americkom Clevelande oslobodené zo zajatia po 10-ročnom hľadaní, väznil ich únosca Ariel Castro v kobkách. Tam ich znásilňoval, týral hladom, bil ich a spútaval reťazami.

Trýzniteľ unesených, 52-ročný Castro, bol v stredu obvinený z únosu a znásilnenia. Jeho dvaja bratia, ktorých polícia zatkla tiež, obvinení neboli. Vyšetrovatelia totiž dospeli k záveru, že o únose a zajatí troch mladých žien nevedeli.

Zachránil ich jeden telefonát

Ženy sa dostali na slobodu vďaka telefonátu Berryovej na núdzovú linku, ktorý upozornil na osud jej a spoluväzenkýň. Berryová a DeJesusová sa v stredu po dlhých rokoch videli s príbuznými. Knightová je zatiaľ stále v nemocnici, jej stav je podľa lekárov dobrý.

Nedobrovoľné tehotenstvo Berryovej nebolo podľa prvých zistení polície jediným incidentom. Jedna z týraných žien podľa clevelandského miestneho politika Briana Cumminsa mala päť samovoľných potratov. Tie jej Castro spôsobil hladovaním a bitím do brucha.

Spútané lanami a reťazami žili v suteréne

Dlhú dobu vraj Castro väznil všetky tri ženy v suteréne domu spútané lanami a reťazami a občas ich nechal hladovať. Obete boli od seba dlho úplne izolované. Dovterdy, pokiaľ si Castro nebol istý svojou nadvládou nad nimi.
Únos všetkých troch žien mal rovnaký scenár. Ariel CAstro sa ich zmocnil, keď im ponúkol zvezenie autom.

Väčšinu svojho utrpenia ženy opísali hneď po svojom oslobodení cestou do nemocnice. Podľa tamojších úradov ženy uviedli, že sa za celú dobu zajatia sa dostali von len dvakrát. V oboch prípadoch mohli ísť do garáže na malom dvore. Museli byť však maskované parochňami a klobúkmi.

Pôrod pod hrozbou smrti

Ariel Castro prinútil dve z väznených žien, aby pomohli Amande Berryovej porodiť dcéru, ktorú s ňou splodil. Pokiaľ by dieťa neprežilo, vyhrážal sa im smrťou. Novorodeniatko krátko po pôrode prestalo dýchať a život mu zrejme zachránila Michelle Knigthová, ktorá mu poskytla dýchanie z úst do úst.

To, že je dcéra Berryovej potomkom Castra, povedala polícia matka momentálne 6-ročného dievčatka. Castrova dcéra podľa berryovej občas dom v doprovode otca opustila. pravé mená však dievčatko nepoznalo pre prípad, že by o nich na verejnosti hovorila. Tým by mohla vzbudiť podozrenie.

Knightová päťkrát tehotná

Aj ďalšia unesená, Michelle Knigtová rovnako vypovedala, že sama s Castrom "najmenej päťkrát" otehotnela, ale únosca ju hladovkou a bitím do brucha vždy vyvolal potrat. O znásilňovaní Castrom hovorila pri výsluchu aj Gina DeJesusová, tretia z unesených. Tá si ale nie je vedomá toho, že by ju tyran priviedol do iného stavu.

Ako prvú uniesol Castro v roku 2002 Michelle Knightovú (32). O rok neskôr nasledovala vtedy 17-ročná Amanda Berryová, ktorá v zajatí porodila dcéru (6). A v roku 2004 sa zločinec zmocnil Giny DeJasusovej, ktorá mala štrnásť rokov. 

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

na fotka zľava do prava

SITA/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy