Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nezvestné ženy žili v dome hrôzy. Našli reťaze a laná
Zdielať na

Nezvestné ženy žili v dome hrôzy. Našli reťaze a laná

CLEVELAND / V dome v Clevelande, kde boli asi desať rokov držané tri unesené mladé ženy, našla polícia reťaze a laná. Ženy nimi mali byť pripútané, občas mohli ísť na zadný dvor.

Polícia urobila pri hľadaní maximum

Informovala o tom zahraničná agentúra AP s odvolaním sa na clevelandského policajného šéfa Michaela McGratha. V rozhovore pre televíziu NBC McGrath uviedol, že fyzický stav žien, ktoré boli oslobodené v pondelok, je vzhľadom na okolnosti prekvapivo dobrý.

McGrath taktiež prehlásil, že si je úplne istý, že polícia urobila čo bolo v jej silách, aby ženy počas minulých rokov našla. Ženy žili zajaté v jednom z domov v pokojnej rezidenčnej štvrti mesta, neďaleko miest, kde zmizli.

McGrath uviedol, že bratia Castrovci, ktorí boli v súsvislosti s únosom zaktnutí "vypovedajú". Či sa trojica k únosu a väzneniu žien priznala, ale odmietol povedať.

Jeden telefonát...

Políciu naviedla na stopu jedna z unesených žien. "Som Amanda Berryová. Počas posledných desiatich rokov som bola v správach," volala rozrušená žena na tiesňovú linku 911. Uviedla aj meno svojho únoscu s tým, že on je práve preč a ona je voľná. "Uniesli ma a som nezvestná 10 rokov. A som tu. Teraz som voľná," povedala a požiadala, aby na ňou udanú adresu prišli policajti skôr, než sa únosca vráti.

Von z domu jej pomohol sused Charles Ramsey, ktorý začul volanie o pomoc. V rozhovore pre CNN povedal, že keď prišiel k domu, snažila sa Berryová dostať von z dverí, ktoré neboli poriadne zatvorené. "Videl som rozrušené dievča, ako sa snaží dostať von," popísal situáciu Ramsey. A potom v úžase počul jej meno. "Myslel som si, že je mŕtva." Podľa neho vyšla Berryová z domu aj s malým dievčatkom.

Berryová zmizla v apríli 2003 po ceste z práce. mala vtedy 16 rokov. Gina DeJesusová sa nevrátila domov zo školy asi o rok neskôr vo veku 14 rokov. Michele Knightová bola nezvestná od roku 2000, keď mala 20 rokov. 

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy