Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tri ženy boli nezvestné 10 rokov. Teraz ich našli v jednom dome
Zdielať na

Tri ženy boli nezvestné 10 rokov. Teraz ich našli v jednom dome

CLEVELAND / Americká polícia objavila tri ženy, ktoré nezávisle od seba zmizli približne pred 10 rokmi. V súvislosti s ich nájdením zatkli policajti troch mužov. Informovala o tom agentúra reuters.

Ženy našli v jednom z domov v rezidenčnej štvrti blízko centra Clevelandu v štáte Ohio. Podľa svedkov s nimi oslobodili aj jedno malé dieťa.

Na ten telefonát čakala 10 rokov...

Políciu naviedla na stopu jedna z unesených žien. "Som Amanda Berryová. Počas posledných desiatich rokov som bola v správach," volala rozrušená žena na tiesňovú linku 911. Uviedla aj meno svojho únoscu s tým, že on je práve preč a ona je voľná. "Uniesli ma a som nezvestná 10 rokov. A som tu. Teraz som voľná," povedala a požiadala, aby na ňou udanú adresu prišli policajti skôr, než sa únosca vráti.

Z domu vyšla s dievčatkom...

Von z domu jej pomohol sused Charles Ramsey, ktorý začul volanie o pomoc. V rozhovore pre CNN povedal, že keď prišiel k domu, snažila sa Berryová dostať von z dverí, ktoré neboli poriadne zatvorené. "Videl som rozrušené dievča, ako sa snaží dostať von," popísal situáciu Ramsey. A potom v úžase počul jej meno. "Myslel som si, že je mŕtva." Podľa neho vyšla Berryová z domu aj s malým dievčatkom.

Berryová zmizla v apríli 2003 po ceste z práce. mala vtedy 16 rokov. Gina DeJesusová sa nevrátila domov zo školy asi o rok neskôr vo veku 14 rokov. Michele Knightová bola nezvestná od roku 2000, keď mala 20 rokov.

Polícia zadržala 52-ročného muža

Polícia zadržala 52-ročného Ariela Castra, ktorý v dome býva a v minulosti pracoval ako vodič školského autobusu. S ním zatkli ešte dvoch mužov vo veku 50 a 54 rokov. "Pravdepodobne jeho bratov," upresnil CNN okresný policajný šéf Ed Tomba. Strýko Ariela Castra vlastní obchod na rovnakej ulici. Podľa agentúry reuters uviedol, že rodina jeho synovca sa s DeJesusovými dobre poznala: "Vyrastali spoločne. Všetci sú z toho v šoku!"

Ariela Castra vnímal jeho strýko ako "dobrého chlapa a muzikanta, ktorý hral na basovú gitaru". Ani sused Ramsey si na ňom nikdy nevšimol nič podozrivé. "Robili sme si spoločné barbecue. Grilovali sme rebierka a počúvali salsu," čuduje sa.

Takéto príbehy sa zvyčajne nekončia šťastne

Podľa polície sú ženy v dobrom zdravotnom stave a boli prevezené do nemocnice, kde sa po rokoch stretli s príbuznými. "Podobné príbehy sa obvykle takto dobre nekončia. Sme naozaj veľmi šťastní, že sa našli," povedal lekár Gerald Maloney - pohotovostný psychológ, ktorý mal práve službu. Pri dome, kde boli ženy roky väznené, sa v pondelok večer zhromaždili davy ľudí a nadšene oslavovali ich nájdenie.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

Cleveland_nezvestné_mladé_ženy

youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy