Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Taliana (60) uniesli. Medzi únoscami aj Slovák
Zdielať na

Taliana (60) uniesli. Medzi únoscami aj Slovák

BRATISLAVA / Korupcia a futbal. Stále aktuálna téma. Polícia tentokrát upriamuje pozornosť na 5. futbalovú ligu v Hurbanove. Marek V. si mal vypýtať 1200 eur od miestneho futbalového funkcionára za to, že výsledok zápasu bude v prospech MŠK Hurbanovo. Už čelí obvineniu z korupcie a hrozí mu väzenie až na 8 rokov. To ale nie je jediný najnovší úspech Národnej kriminálnej agentúry. Podarilo sa jej tiež ukončiť dramatický vydieračský únos, ktorý mal až medzinárodné rozmery.

Na väznenie si únoscovia vybrali Slovensko

Vyšetrovateľ vo veci obzvlášť závažného zločinu vydieračského únosu už obvinil 4 páchateľov. Konať mali formou spolupáchateľstva. Iba jeden z nich bol pritom Slovák. Ostatní boli cudzinci a to dvaja Gréci a Kanaďan.

Podľa informácií ktoré vyšetrovatelia do teraz zistili, k únosu malo dôjsť v Slovinsku, v meste Ľubľana, kde na diaľničnom parkovisku malo pôvodne prebehnúť obchodné stretnutie s občanmi srbskej národnosti. Po príchode Taliana ho čakali štyria únoscovia, ktorí ho nedobrovoľne naložili do auta so slovenským evidenčným číslom. Následne ho prepravili na územie Slovenska do okresu Martin, kde ho väznili na chate približne 7 dní.

"Predpokladám že všetko súvisí s logistikou, členom tejto skupiny bol aj slovenský občan, únoscom sa zdalo najbezpečnejšie držať obeť na našom území, na vyjednávanie to bolo pre nich najlepšie prostredie," myslí si policajný prezident gen. Tibor Gašpar.

Chceli veľké peniaze, prídu o slobodu

Celý priebeh objasnenia tohto trestného činu spočíval v tom. že páchatelia mali úmysel vylákať aj rodinu obete, z dôvodu že takto chceli prinútiť obeť trestného činu prepísala svoj majetok v ich prospech.

"Dcéra pri komunikácii s otcom vytušila, že niečo nieje v poriadku a po príchode na územie Slovenska nahlásila v Bratislave svojho otca ako nezvestného," dodal Gašpar. Od tej doby sa prípadu ujala Národná kriminálna agentúra, ktorá zistila miesto väznenia občana Talianska a následne pripravila zaisťovaciu policajnú akciu, počas ktorej väzneného muža oslobodili.

V hre bola aj drahá nehnuteľnosť na Sardínii, všetkým páchateľom hrozia vysoké tresty, niektorým dokonca aj doživotie.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy