Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Motorkársky gang ohrozoval vodiča nožom
Zdielať na

Motorkársky gang ohrozoval vodiča nožom

PARDUBICE / Motorkársky gang, ktorý si hovorí Čierni jazdci, dnes prepadol vo východných Čechách motoristu. Trom desiatkam motorkárov z Rakúska sa nepáčilo, že sa ich snažil predbehnúť. Českému vodičovi prepichli pneumatiky, odlomili zrkadlá a spolujazdcov dokonca ohrozovali nožom.

Počas jazdy im kopali do auta

"Chceli sme ich predbehnúť, začali na nás trúbiť blikať, nebezpečne sa približovali k autu, obmedzovali nás, dokonca nám kopali počas jazdy do auta priamo z motoriek," takto popisuje vodič z Pardubíc začiatok konfliktu z motorkármi, ktorí ho mali idúc v kolóne obmedzovať v jazde. Keď sa ich snažil predbehnúť, doplatil na to. Motorkári si na neho počkali pri Opatovickej elektrárni, tam ho donútili zastaviť.

"Sú do debilovia debilní, nič iné to tí páni nie sú! Začali nám odlamovať spätné zrkadlá, kopali do nich, stratili sme tam aj evidenčné číslo a rozbili nám svetlomety," pokračuje v príbehu rozčúlený vodič auta.

Vyhrážky a nože

Ani to však ostrím chlapcom s potetovanými rukami nestačilo. "Ja som vyliezol z auta, on mi priložil k bruchu nôž a prikázal mi sadnúť si naspäť, potom tam prišli ďalší traja a ja som rezignoval," dodáva spolujazdec Martin Krška.

Vodič okamžite zalarmoval políciu, tá si na kolónu motorkárov počkala v Hradci Králové. "Zadržaní boli prekvapení rýchlosťou reakcie policajtov na udalosti ktoré predchádzali ich zastaveniu," poskytla vyjadrenie hovorkyňa českej polície Jitka Vavrinová. "Čo si vôbec myslia? Či sú v Rakúsku alebo v Česku, tam by si to nikto z nich nedovolil, ak si myslia že sú majstri sveta, tak nie sú!" dodal rozčúlený vodič. Motorkári mali namierené na zraz do Poľska, tam však dorazia pravdepodobne oveľa neskôr, štyria motorkári totiž skončili v policajnej cele.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy