Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hit internetu. Odkaz v reklame vidia len deti!
Zdielať na

Hit internetu. Odkaz v reklame vidia len deti!

MADRID / Istá španielska nadácia, zameriavajúca sa na pomoc týraným deťom, vytvorila skutočne výnimočnú reklamnú kampaň. Tvorcovia totiž použili na plagáty špeciálnu šošovku skrývajúcu odkaz, ktorí vidia len a len deti. Pre ich výšku...

Máte zaujímavé video? Pošlite ho sem. Ďakujeme!

Odkaz schovaný pre deti

"Ak ti niekto ublíži, zavolaj nám a my ti pomôžeme," hovorí odkaz pri obrázku dieťaťa s modrinami na tvári. Presne takto vyzerá plagát, ktorý vytvorila španielska nadácia Aid to Children and Adolescents at Risk Foundation. Lenže vidia ho len deti s priemernou výškou 1,35 metra. Naopak, dospelí vidia dieťa bez modrín a varovanie - "Niekedy je týranie detí viditeľné len deťmi, ktoré ním trpia".

Odlišné uhly pohľadu, odlišné obrázky

Šošovka spôsobuje, že obrázok sa mení v závislosti s výškou človeka. Keďže priemerná výška dieťaťa je 1,35 metra a dospelého 1,75 metra, šošovka vytvára pre obe kategórie dva rozdielne obrázky videné z dvoch odlišných uhlov pohľadu. Nadácia vlastne našla spôsob, ako posunúť ponuku pomoci pre deti bez toho, aby to agresori postrehli.

Nadácia informovala, že denne potrebuje pomoc alebo poradiť minimálne 3000 detí, no schopní sú pomôcť len asi tisícke z nich. Toľko detí totiž trpí buď psychickým či fyzickým týraním, alebo im týraním hrozia. Reklama sa stala hitom internetu. Pozrite sa!

Milé aj šokujúce. Tu sú najlepšie amatérske kúsky všetkých čias...

YouTube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy