Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dojímavé video. Týraný psík sa učí ľudskému dotyku
Zdielať na

Dojímavé video. Týraný psík sa učí ľudskému dotyku

LOS ANGELES / Ako reaguje pes na človeka, keď jediné, čo celý život od neho dostával, boli kopance, bitka a odmietnutie? Bráni sa, vrčí a hryzie. Treba sa čudovať? Istá nadácia však takýmto psíkom dáva druhú šancu na život a nakrútila dojímavé video, na ktorom sa takéhoto psíka učí znovu ľudskému dotyku - dotyku z lásky...

Týranie a zlomená chrbtica

Malá fenka Janie je hrdinkou päťminutového videa, ktoré len za dva dni nazbieralo na YouTube desiatky tisíc videí. Nielen že žila celý život na ulici a podľa správania prežívala dennodenné týranie, ale napokon ju aj zrazilo auto a zlomilo jej chrbticu. Aký býva osud takýchto psov? Keďže útulky nemajú miesto ani peniaze na liečbu, utrácajú ich.

Istá nadácia z Los Angeles však Janie zobrala a ponúkla jej druhú šancu na život. Zaplatila jej operáciu a na to, aby jej našla náhradný domov, ju musela naučiť ešte jednej "maličkosti". Dôvere k človeku.

Takto sa učí dotyku z lásky

Privolali si preto istého dlhoročného pracovníka takýchto nadácií a útulkov, Eldada Hagara. Ten musel postupovať smerom k Janie pomaly, krôčik po krôčku. Musel ju naučiť, že nie každá ľudská ruka uštedruje psom len údery a nespôsobuje bolesť.

Tento proces liečenie psej duše zachytili na video, ktoré trhá srdce. Janie sa totiž bráni, neváhala by pohrýzť, uteká, má strach. Na konci videa a celého procesu však napokon pokročí tak ďaleko, že sa neváha k Eldadovi pritúliť. Jednoduché? Veľmi nie...

Máte zaujímavé video. Pošlite ho sem. Ďakujeme!

Milé aj šokujúce. Tu sú najlepšie amatérske kúsky všetkých čias...

YouTube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy