Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
REPORTÁŽ Z PRAHY. Hasiči pracujú na oprave budov
Zdielať na

REPORTÁŽ Z PRAHY. Hasiči pracujú na oprave budov

PRAHA / Okolie domu v pražskej Divadelnej ulici, kde v pondelok vybuchol plyn, je stále uzatvorené. Električková doprava je v miestach obmedzená, pre autá je táto oblasť absolútne neprejazdná. Hasiči stále vypratávajú sutiny v poškodenom dome.

Uzatvorená zóna je síce menšia ako v pondelok, aj tak policajti a strážnici hliadkujú pri páskach vymedzujúcich poškodenú oblasť. Hasiči pokračujú s upratovaním sutín zo zničeného domu.

40 ľudí zranených

Explózia zranila viac ako 40 ľudí a poškodila aj okolité domy. Po výbuchu zatiaľ zostáva uzavretá Divadelná aj Krocínová ulice a časť ulice Karolíny Svetlej.

Ulice zároveň križujú autá sklenárov a plynárov. "Prišli sme sem poopravovať škody, ale nemôžeme sa dostať do vnútra," popísal zamestnanec jedného sklenárstva. Podľa polície budú opravy rozbitých okien v okolitých domoch trvať asi dlhšie. Záleží vraj na ľuďoch, koľko z nich bude žiadať políciu o spísanie škôd, čo je potrebné pre jednanie s poisiťovňami. "Vyšetrovatelia budú mať zrejme čo robiť, ale teraz sa nedá povedať,koľko ľudí sa prihlásilo," uviedol hovorca pražskej polície Jan Daněk. 

Hasiči vypratávajú sutiny

Plné ruky práce má aj približne 50 hasičov, ktorí aj dopoludnia vypratávali sutiny z domu. "Pracovali celú noc, večer o siedmej hodiny prišlo osvetlenia a na smeny pracujú nepretržite," popísala situáciu hovorkyňa hasičov Pavlína Adamcová.

Prácu hasičov sťažuje narušená statika domu. Akonáhle časť sutín odpracú, musí byť dom zvnútra zaistený podperami, aby sa pri ďalšom odpratávaní, nezrútil. "Naviac je tam veľa klenieb, ktoré prácu sťažujú. Do poobedia ale možno aj do stredy to bude stále táto istá práca," dodala Adamcová. 

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy